Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
4K / UHD

Inferno

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2016Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7330031000759

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Muis­tin­me­ne­tys-jännä­rin muo­toon ra­ken­net­tu Da Vin­ci koo­din kol­mas osa suh­tau­tuu apo­ka­lyp­ti­sen sa­la­juo­nen­sa rat­kon­taan ja­son­bour­ne­mai­sel­la vim­mal­la ja 4K-­ka­me­ran terästämällä tu­ris­tin in­nol­la.

Muis­tin­me­ne­tys-jännä­rin muo­toon ra­ken­net­tu Da Vin­ci koo­din kol­mas osa suh­tau­tuu apo­ka­lyp­ti­sen sa­la­juo­nen­sa rat­kon­taan ja­son­bour­ne­mai­sel­la vim­mal­la ja 4K-ka­me­ran terästämällä tu­ris­tin in­nol­la. Fi­ren­zeen, Ve­net­siaan ja Is­tan­bu­liin si­joit­tu­vat ta­pah­tu­mat esit­te­levät maail­man nähtä­vyyk­siä backs­ta­ge-pas­sin voi­mal­la, mut­ta it­se juo­ni jättää hel­pos­ti kylmäk­si.
P­ro­fes­so­ri Lang­don (Tom Hanks) ja tämän uu­sin as­sis­tent­ti (Fe­li­ci­ty Jo­nes) vievät kat­so­jan mu­ka­naan ju­nan­lail­la jys­kyttäväl­le aar­re­jah­dil­le, jon­ka päässä häämöttää puo­li pla­neet­taa tap­pa­va vi­rus. Me­kaa­ni­nen ta­ri­na kul­kee pis­teestä pis­tee­seen osaa­vas­ti, mut­ta toi­min­nan tun­nel­mat eivät vä­li­ty eikä mer­ki­tys avau­du tai­dol­la.

Kuva & ääni

Parhaimmillaan komean erotteleva ja väritoistoltaan suorastaan pakahduttavan kaunis kuva edustaa hyvää 4K-toistoa. Osin jopa 6K:na kuvattu elokuva on masteroitu 2K-tasossa, joten kyse ei ole aidosta 4K:sta vaikka näin voisi helposti erehtyä luulemaan. Rustiikkisen eksoottisia miljöitään auringon noususta sen laskuun ja yön mustasta virtaavan veren täyttämiin apokalyptisiin kuvin luotaava kuva on virkeä ja vaikuttava esitys. Parhaimmillaan kuvissa on todellista läsnäolontuntua, mutta jokunen otos siellä täällä jää havaittavan pehmeäksi. Elokuvan HD-versio jää suhteessa pehmeäksi, vaikka sekin hyvin Venetsian kanaaleista ja kattokuvista selviääkin. Hans Zimmerin musiikki tyytyy valtaosin uinumaan taustalla, mutta toiminta- ja näkyjaksoissa on silti otetta.

Ekstrat

4K-versio on ekstraton, mutta samasta boksista löytyy omalta levyltään myös elokuvan HD-Versio lisukkeineen. Ekstroissa poistettuja kohtauksia (27 min.) ja sarja koosteita ohjaajasta (10 min.), tuhokuvista (6 min.), kansainvälisestä näyttelijäkaartista (14 min.), Langdonista hahmona (6 min.) ja pahiksesta (5 min.). (IJ)
13/03/2017

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy