Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Zero Dark Thirty

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2012Kesto: 157 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582932485

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Jessica Chastain tekee uraa tiedustelupalveluissa: Mossadin agenttina elokuvassa
Jessica Chastain tekee uraa tiedustelupalveluissa: Mossadin agenttina elokuvassa "The Debt" nähty nainen on nyt edennyt piikkipaikalle CIA:n riveissä.
Jason Clarke vetää kidutusspesialistin roolin hyvin välttäen pahiksen leiman vastenimielisistä kuulustelutekniikoista huolimatta
Jason Clarke vetää kidutusspesialistin roolin hyvin välttäen pahiksen leiman vastenimielisistä kuulustelutekniikoista huolimatta
Jessica Chastain ja Mark Strong peittävät näkymän salaisesta stealth-kopterista, jonka ulkomuodon tekijät päättelivät iskusta jälkeenjääneen pyrstön perusteella
Jessica Chastain ja Mark Strong peittävät näkymän salaisesta stealth-kopterista, jonka ulkomuodon tekijät päättelivät iskusta jälkeenjääneen pyrstön perusteella
Joel Edgerton on yksi Seal Team Sixin johtokasvoista
Joel Edgerton on yksi Seal Team Sixin johtokasvoista

Elokuva

Kath­ryn Bi­ge­low'n oh­jaa­ma toi­min­tajännä­ri on is­kevä ja us­kot­ta­va ku­vaus yöl­li­seen kom­man­dois­kuun hui­pen­tu­nees­ta Osa­ma Bin La­de­nin jah­dis­ta.

Kath­ryn Bi­ge­low'n (mm. "Hurt Loc­ker") oh­jaa­ma toi­min­tajännä­ri on is­kevä ja us­kot­ta­va ku­vaus yöl­li­seen kom­man­dois­kuun hui­pen­tu­nees­ta Osa­ma Bin La­de­nin jah­dis­ta. Ta­pah­tu­mia seu­ra­taan en­nen kaik­kea yh­den CIA-a­gen­tin (Jes­si­ca Chas­tain) kaut­ta, jo­ka oli avai­na­se­mas­sa yh­dis­te­lemässä joh­to­lan­ko­ja ja piis­kaa­mas­sa jo­pa ylem­piään ope­raa­tios­sa eteenpäin. Sil­ti ker­ron­ta ei tyssää pa­pe­rin­pyö­rit­te­lyk­si neljän seinän sisällä. Elo­ku­van vai­kut­ta­vin­ta an­tia on­kin lo­pul­ta nähdä kuin­ka suu­res­sa or­ga­ni­saa­tios­sa kaik­ki eivät ai­na sou­ta­neet sa­mal­la vim­mal­la tai edes sa­maan suun­taan, mut­ta määrä­tie­toi­suus ja ana­ly­soin­ti­ky­ky toi­vat tu­los­ta.
Lä­hes kol­mi­tun­ti­nen elo­ku­va pitää tun­nel­maa hie­nos­ti yllä — var­sin­kin ot­taen huo­mioon että kaik­ki kat­so­jat tietävät jo lop­pu­tu­lok­sen. Bi­ge­low ku­vit­taa ajo­jah­din vai­hei­ta do­ku­men­taa­ri­kon ot­teel­la ja tar­joaa mer­kittäväs­ti enemmän yk­si­tyis­koh­tia — ja nol­la­lin­jan isän­maal­li­sen sii­ra­pin suh­teen — suh­tees­sa aiem­piin fil­ma­ti­soin­ti­hin. Elo­ku­van te­kijät väittävät ta­ri­nan tu­keu­tu­van vah­vas­ti en­sikä­den sil­minnä­kijä­tie­toi­hin, eikä tätä ole vai­kea lop­pu­tu­lok­sen puo­les­ta us­koa.
Zom­bie-lef­fal­ta kals­kah­ta­va ni­mi tu­lee ar­mei­jan il­mai­sus­ta, jo­ka tar­koit­taa 30 mi­nuut­tia puo­len yön jäl­keen. Hil­jat­tain edes­men­nyt Ja­mes Gan­dol­fi­ni te­kee tässä ly­hyen pyöräh­dyk­sen CIA:n joh­ta­ja­na.

Kuva & ääni

Erinomainen kuva pyrkii dokumentaarimaiseen ilmeeseen, mutta ei sorru suttaamaan ilmaisuaan teknisesti heikolla jäljellä tai ylettömällä kameran vatkauksella. Puitteltaan kaikki on hulppeasti kohdallaan, mistä ylimpänä esimerkkinä on Bin Ladenin bunkkerialueen yksityiskohtainen jäljentäminen. Pienieleinen ääniraita pitää dialogin keskiössä, mutta myös hillitty taustamusiikki ja satunnaiset rymistelyt vetoavat.

Ekstrat

Ekstroissa neljä koostetta: ohjaajasta (4 min.), bunkerista (9 min.), koptereista (7 min) ja Jessica Chastainista pääosassa (5 min.). Suppeat koosteet antavat eniten näyttäessään Bin Ladenin bunkkerin pohjalta rakennettua mittavaa kopiota, mutta tarjoavat myös pikaisen välähdyksen kuvauksista muutenkin. (IJ)
02/07/2013

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy