Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

World's End

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2013Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582971996

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

"Until the bitter end, or lager." Huomaa Martin Freemanin aristokraattinen ote tuoppiin
Viisi musketööriä ratsastaa jälleen
Viisi musketööriä ratsastaa jälleen
Tapahtumien katalyyttinä toimiva Simon Pegg kanavoi roolissaan hieman Bill Nighyä ja Jim Carreytä, mutta päätyy lopulta suvereenisti omille vesilleen
Tapahtumien katalyyttinä toimiva Simon Pegg kanavoi roolissaan hieman Bill Nighyä ja Jim Carreytä, mutta päätyy lopulta suvereenisti omille vesilleen

Elokuva

Ka­ve­ruk­set Si­mon Pegg ja Nick Frost lyöttäy­tyvät jäl­leen yh­teen luot­to-oh­jaa­jan­sa Ed­gar Wrigh­tin kans­sa ja tar­joi­le­vat yh­den osan lisää mai­nioon gen­re­pa­ro­dioi­den­sa sar­jaan.

Ka­ve­ruk­set Si­mon Pegg ja Nick Frost lyöttäy­tyvät jäl­leen yh­teen luot­to-oh­jaa­jan­sa Ed­gar Wrigh­tin (mm. Shaun of the Dead ja Hot Fuzz) kans­sa ja tar­joi­le­vat yh­den osan lisää mai­nioon gen­re­pa­ro­dioi­den­sa sar­jaan. Nyt maus­te­pur­kik­si on löy­ty­nyt maail­man­lo­pun ku­vat sci­fimäi­sin kään­tein, mut­ta poh­jim­mil­taan ky­se on sil­ti van­ho­jen ka­ve­ri­suh­tei­den el­vyttä­mi­sestä ja yh­den il­lan pu­bi-vael­luk­sen ja­los­ta pe­rin­teestä.
Näpsäkkä ko­me­dia vie elämässään er­kaan­tu­neet ka­ve­ruk­set ve­restämään muis­to­ja lap­suu­den ko­ti­kyläänsä ja saat­ta­maan lop­puun ai­koi­naan kes­ken jää­neen kah­den­tois­ta pu­bin kier­rok­sen. Mie­het ovat muut­tu­neet, mut­ta il­lan ai­ka­na al­kaa sel­vitä että niin on myös ko­ti­kylä — tai ehkä kaik­ki joh­tuu sit­ten­kin vain hur­jaa vauh­tia ku­mot­ta­vis­ta tuo­peis­ta?
Vit­si­vie­te­ri on tässä vi­ri­tet­ty hyvään ve­toon ja myös ta­ri­na toi­mii pitkään hyvänä ar­voi­tuk­se­na, het­kittäin jo­pa jän­ni­tystä luo­den. Ka­ve­rus­ten elo­ku­vis­ta tämä on sel­keim­min pu­bis­sa tuo­pin ää­rellä syn­ty­nyt, mut­ta lop­pu­tu­lok­se­na on näppärä, haus­ka ja näyttävän hiot­tu ko­me­dia, jo­ka kestää useam­min­kin kat­se­lu­ker­ran lef­fail­lois­sa. Lef­fan al­ku­peräis­kie­li­sistä hei­tois­ta osa me­nee hel­pos­ti ohi en­simmäi­sellä kat­se­lu­ker­ral­la, jo­ten dia­lo­gin­kin puo­les­ta uu­sin­taot­to on pe­rus­tel­tu.

Kuva & ääni

Tekijöilleen uskolliseen tapaan viimeistelty kuosi on tummasäyinen, tyylitelty ja kiitettävän vivahteikas. Teknisesti taso jää pykälän verran alle täydellisen teräväpiirtokuvan, mutta pehmeäksi tätä ei käy moittiminen. Myös runsaat erikoistehosteet on toteutettu hyvin, olipa sitten kyse tietokonegrafiikasta tai käytännön kikkailusta. Myös ääniraita toimii mumisematta ja lähentelee intergalaktisia puitteita, vaikkei aivan avaruusopperasta olekaan kyse.

Ekstrat

Ekstroissa kommenttiraita, kattava making of (48 min.) ja poistettu kohtaus. (IJ)
28/04/2014

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy