Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
Blu-ray

Mies hevosena

A Man Called Horse 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1970Kesto: 115 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
VC-1 2.40*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 78452EAN: 7332431036604

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

A­ris­tok­raa­tin ase­mas­taan vie­raan­tu­nut brit­ti jää sioux-in­tiaa­nien van­gik­si Ame­rii­kan ta­ka­mail­la, mut­ta li­ha­pa­dan si­jaan pää­tyy­kin so­peu­tu­maan yh­teisöön.

A­ris­tok­raa­tin ase­mas­taan vie­raan­tu­nut brit­ti (Ric­hard Har­ris) jää sioux-in­tiaa­nien van­gik­si Ame­rii­kan ta­ka­mail­la, mut­ta li­ha­pa­dan si­jaan pää­tyy­kin so­peu­tu­maan yh­teisöön.
Länkkä­reissä har­vi­nai­nen ase­tel­ma an­taa mah­dol­li­suu­den luo­da­ta in­tiaa­ni­hei­mon ole­mus­ta sy­vemmältä kuin vain pääl­le ryn­nivänä vi­hol­lis­lau­ma­na, mikä on gen­ren yleensä pu­na­nah­koil­le va­raa­ma roo­li. Nyt in­tiaa­niyh­teisön eloa ku­va­taan rik­kaas­ti vaik­ka ker­ron­nan polt­to­pis­te kes­kit­tyy­kin sii­hen kuin­ka val­koi­nen mies luo­vii ase­man­sa hei­mos­sa. Eng­lan­nin­kie­li­nen dia­lo­gi on vä­hissä, mikä lisää to­ki häm­men­nystä ja sitä kaut­ta myös läsnäo­lon tun­tua. Ta­ri­na jää kui­ten­kin lo­pul­ta tur­han sup­peak­si.

Kuva, ääni & ekstrat

Miellyttävän vakaa ja jäsentynyt kuva tarjoilee ripauksen DVD:tä erottelevampaa jälkeä. Jokunen luontodokumenttimainen insertti siellä täällä jää pehmeäksi, mutta muutoin mukisemista on hyvin vähän. Erityisen vakuuttava on väritoisto, joka on kauttaaltaan elävän vivahteikasta. Äänipuolella häviötön DTS-HD Master Audio pääsee hyvin vähällä: äänimaailma on dialogia myöten puhtaan selkeä, mutta dynamiikasta huolimatta karu ja jopa askeettinen. Ekstraton. (IJ)
28/07/2011

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy