Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Their Finest Hour

Their Finest 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2016Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: SF StudiosKuva:
1080p 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018009226

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Vuo­den 1940 Lon­too­seen si­joit­tu­va brit­tid­raa­ma kä­si­kir­joit­ta­jas­ta, jo­ka kuu­lee kut­sun nos­tat­ta­maan so­dan ham­pais­sa kär­sivän kan­san mie­lia­laa muu­tam­mal­la pro­pa­gan­dae­lo­ku­va ja­lok­si tai­teek­si.

Vuo­den 1940 Lon­too­seen si­joit­tu­va brit­tid­raa­ma kä­si­kir­joit­ta­jas­ta (Gem­ma Ar­ter­ton), jo­ka kuu­lee kut­sun nos­tat­ta­maan so­dan ham­pais­sa kär­sivän kan­san mie­lia­laa muu­tam­mal­la pro­pa­gan­dae­lo­ku­va ja­lok­si tai­teek­si. Sa­mal­la uu­sik­si me­nee myös nai­sen it­sensä elämä.
Hil­jai­sel­la ta­val­la näyttävä ja kos­ket­ta­va elo­ku­va on hiot­tu ko­ko­nai­suus, jo­ka sor­tuu kli­sei­siin vas­ta lop­pu­met­reillään. Pääo­san Gem­ma Ar­ter­ton te­kee us­kot­ta­van vah­van ja hil­li­tyn suo­ri­tuk­sen oman ar­von­sa tun­te­va­na nai­se­na mie­hi­sessä maail­mas­sa, jos­ta lä­hes tul­koon kaik­ki mie­het ovat pois­sa rin­ta­mal­la. Niin ikään ai­na hyvä Bill Nig­hy on mai­nio si­vu­roo­lis­saan ikään­tyvänä sta­ra­na, jo­ka op­pii hän­kin tai­vut­ta­maan ar­jen omaan tah­toon­sa — tai toi­sin päin.
E­lo­ku­van käännös­ni­mi lisää lop­puun sa­na "Hour", jo­ka kaiut­taa mm. Wins­ton Churc­hil­lin pu­hei­ta so­ta-a­jal­ta, mut­ta siirtää sa­mal­la fo­kuk­sen elo­ku­van sisässä syn­tyvästä elo­ku­vas­ta laa­jem­min toi­seen maail­man­so­taan. Käännös­ni­mi tun­tuu tällä ker­taa osu­vam­mal­ta kuin al­ku­peräis­ni­mi.

Kuva, ääni & ekstrat

Asiallinen periodikuva on avara, luonteva ja hallittu. Ääniraita toimii hyvin tapahtumien tulkkina, mutta ei sekään vedä huomiota itseensä. Ekstraton. (IJ)
15/02/2019

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy