Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Tarzan's Three Challenges

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1963Kesto: 92 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 1.85*
Ääniraita: Dolby Digital Mono
 
Ikäraja:
  EAN: 88331671733

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Warner) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jock Ma­ho­neyn jär­jes­tyk­sessään toi­nen Tar­zan-e­lo­ku­va, Tar­za­nin tu­li­koe, tuo vii­dak­ko­mie­hen 1960-­lu­vun alun tee­moil­le.

Jock Ma­ho­neyn jär­jes­tyk­sessään toi­nen Tar­zan-e­lo­ku­va, Tar­za­nin tu­li­koe, tuo vii­dak­ko­mie­hen 1960-lu­vun alun tee­moil­le. Hoi­vaa­va Tar­zan ei to­sin ol­lut mikään har­vi­nai­suus 1910-lu­vul­la, kun al­ku­peräi­set en­simmäi­set ro­maa­nit il­mes­tyivät.
Kat­so­ja saat­taa ih­me­tellä pää­hen­kilön miek­kai­lu­tai­toa, mut­ta se­kin on lo­pul­ta peräi­sin Ed­gar Ri­ce Bur­rough­sin kir­jois­ta. Eihän Tar­zan mikään kah­den maail­man par­haan miek­kai­li­jan John Car­te­rin ve­roi­nen ole, mut­ta hän tu­tus­tui la­jiin jo ro­maa­neis­sa Talt­tu­ma­ton Tar­zan (Xu­jan so­tu­rei­ta vas­taan: Tar­zan the Un­ta­med, 1920), Tar­zan, vii­da­kon val­tias (kes­kiai­kai­sia ri­ta­re­ja vas­taan: Tar­zan, Lord of the Jung­le, 1927) sekä Ta­zan ja ka­donnt val­ta­kun­ta (mui­nai­sia roo­ma­lai­sia vas­taan: Tar­zan and the Lost Em­pi­re, 1928).
Seik­kai­lu tun­tuu toi­mi­val­ta. Kos­ka Aa­sian ky­syntään ha­lut­tiin vas­ta­ta, mu­ka­na on da­lai­la­ma­mais­ta fi­lo­so­fiaa. Län­ne­ne­lo­ku­vien ja his­to­rial­lis­ten spek­taak­ke­lei­den muis­tet­ta­vis­ta si­vu­roo­leis­ta pa­rem­min tun­ne­tun Woo­dy St­ro­den hir­mu­va­li­tias Khan kuu­luu kon­nien kär­ki­kaat­tiin.

Kuva, ääni & ekstrat

Kroppaamaton kuva on yllättänkin levollinen ja luontoa kuvataan paljon aiempaa luonnollisemmin. Väritkään eivät ole liian räikeitä, kuten 1970-luvun vaihteen väritelevisioissa totuttiin. Aliasing-ilmiökin väistetään, vaikka kohtauksissa piilee monia hankalia, horisontaalisia kehikoita. Ääniraita soi kapeasti. Ei ekstroja. Viiden levyn R0-kokoelman muut elokuvat: Tarzan Goes to India, Tarzan and the Valley of Gold, Tarzan and the Great River ja Tarzan and the Jungle Boy. (PS)
20/10/2015

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy