Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Blade Runner 2049

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2017Kesto: 164 minuuttia
Julkaisija: Walt DisneyKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7330031004634

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Walt Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

B­la­de Run­ne­rin lu­kuis­ten eri leik­kaus­ten jäl­keen vuo­ros­sa on 35 vuo­den jäl­keen en­simmäi­nen jat­ko-o­sa.

B­la­de Run­ne­rin lu­kuis­ten eri leik­kaus­ten jäl­keen vuo­ros­sa on 35 vuo­den jäl­keen en­simmäi­nen jat­ko-o­sa. Maail­ma on mars­si­nut eteenpäin, mut­ta ei niin har­pa­ten et­teikö miljöötä tun­nis­ta tu­tuk­si. Rep­li­kant­tien jah­ti on yhä us­kot­tu bla­de­run­ne­reil­le, joi­den uut­ta su­ku­pol­vea edus­taa K (Ryan Gos­ling). Edel­li­so­san san­ka­ri Dec­kard (Har­ri­son Ford) puo­les­taan on ka­don­nut maan al­le.
Kuo­sil­taan kou­kut­ta­va ja ta­ri­nal­taan ve­toa­va tril­le­ri ajau­tuu lop­puaan koh­den yhä uni­sem­mil­le lin­joil­le pääo­san­sa teh­dessä tar­vit­ta­via jal­katöitä ar­voi­tuk­sen rat­ko­mi­sek­si. Kei­tos mais­tuu lo­pul­ta sekä gen­ressään että pe­rintö­lin­jas­saan tu­tul­ta, mut­ta ei uu­del­leenläm­mi­te­tyltä. Pas­se­li sci­fi-seik­kai­lu.

Kuva & ääni

Komea kuva on vakaa, jäsentynyt ja sateenpieksämänäkin luontevan värikylläinen. Valon ja varjon kontrastit ovat jyrkkiä ja läsnä lähes jokaisessa otoksessa. Myös kasvojen lähikuvat tarjoavat kiitettävästi yksityiskohtia, paikoin jopa hätkähdyttävästi, mutta toisaalta jokunen otos jää myös hitusen pehmeäksi kasvojen osalta. 3.4K:na kuvattu ja 4K:na masteroitu kuva ylittää kirkkaasti HD-tason, vaikka ei numeroiden valossa aivan täyttä hyötyä otakaan irti formaatistaan. Esikuvalleen uskollinen ääniraita pitää hyvin tunnelmaa yllä, vaikka ote tarinassa äityykin perin uniseksi.

Ekstrat

Boksi sisältää sekä elokuvan 4K- että HD-versiot omilla levyillään. Jälkimmäisen levyn ekstroissa hyvä kooste maailman luomisesta (22 min.), kolme prologiksi tarkoitettua lyhytelokuvaa ohjaajan alustuksin (28 min.) ja kooste elokuvasta (11 min.). (IJ)
12/03/2018

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy