Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Spiderwick Chronicles

Spiderwickin kroniikat 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2008Kesto: 96 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 206129EAN: 7332431994133

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Hui­kea sa­tue­lo­ku­va kol­mes­ta si­sa­ruk­ses­ta, jot­ka löytävät it­sensä kes­keltä kei­ju­jen ja peik­ko­jen hal­lit­se­maa maail­maa muu­tet­tuaan yh­dessä äi­tinsä kans­sa asu­maan tä­tinsä hylät­tyyn kar­ta­noon.

Hui­kea sa­tue­lo­ku­va kol­mes­ta si­sa­ruk­ses­ta, jot­ka löytävät it­sensä kes­keltä kei­ju­jen ja peik­ko­jen hal­lit­se­maa maail­maa muu­tet­tuaan yh­dessä äi­tinsä kans­sa asu­maan tä­tinsä hylät­tyyn kar­ta­noon. Har­ry Pot­ter -p­la­giaat­tia odot­ta­va yllät­tyy, sillä ky­seessä on vii­meistä piir­toa myö­ten su­la­vas­ti kynäil­ty pik­kusfää­rin seik­kai­lu, jo­ka hur­maa en­nen kaik­kea ko­toi­san ympä­ristön mie­li­ku­vi­tuk­sel­li­sel­la käytöllään. Mie­kal­la ja mys­tii­kal­la on tässä si­jan­sa, mut­ta niin on myös hu­na­jal­la, suo­lal­la, to­maat­ti­kas­tik­keel­la ja ha­lul­la nähdä.
E­lo­ku­va te­kee pitkäl­ti sen mitä M. Night Shya­ma­la­nin "La­dy in the Wa­ter" lu­pa­si tehdä: yh­distää sa­tue­lo­ku­van ja kau­hun. Pai­no­pis­te on to­ki pal­jon lä­hempänä sa­tua, mut­ta het­kel­li­ses­ti ta­pah­tu­mat saa­vat ver­rat­tain ra­ju­ja­kin piir­teitä. Lap­siy­leisön kan­nal­ta tämä voi osoit­tau­tua on­gel­mal­li­sek­si: pie­nemmät pelkäävät ja hie­man van­hem­mat ohit­ta­vat lap­sel­li­se­na ta­ri­na­na. Hie­nosäätöä voi kui­ten­kin yrittää ää­nen­voi­mak­kuu­den avul­la, sillä In­dust­rial Light & Ma­gi­cin ja Phill Tip­pe­tin luo­mien eri­kois­te­hos­tei­den te­ho pe­rus­tuu isol­ta osin ää­ni­maail­maan.

Kuva & ääni

Hurja audiovisuaalinen toteutus tekee elokuvasta suorastaan selkäpiitä karmivaa katsottavaa. Kuva on upean terävä, väritoistoltaan rikas ja moitteettoman levollinen. Huikean eloisa ja tilava ääniraita hyödyntää fantasiaelokuvan mahdollisuudet maksimaalisesti, mutta pienille lapsille tämän katsominen voi osoittautua turhan pelottavaksi. Isompiakin lapsia saattaa jännittää, jos kotiteatteri on vireessä. Elokuva on tekstitetty suomeksi.

Ekstrat

Ekstroissa perusteellinen making of (21 min.), hyvä kokoelma dokumentteja elokuvan teosta (28 min.) ja sadun maailmasta (16 min.), poistettuja kohtauksia (8 min.), loppusanat (2 min.), trailereita ja tv-spotteja. Lisäksi mukana on elokuvan olioita esittelevä graafinen triviatekstitys, ja faktaruuduista ja videolinkeistä rakentuva luonto-opas sadun hahmoista. Ekstrat tarjoillaan tv-spotteja lukuunottamatta HD-muodossa ja oleellisilta osin suomenkielisen tekstityksen kera. (IJ)
19/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy