Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Saving Private Ryan

Pelastakaa sotamies Ryan 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1998Kesto: 169 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
1080p 1.85*
  
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 100864EAN: 7332431995697

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Nor­man­dian mai­hin­nou­sun ve­ri­siltä ran­tasär­kiltä sel­vin­neet mie­het saa­vat eri­kois­tehtävän löytää alo­kas Ryan, jo­ka on määrä ko­tiut­taa vel­jes­kat­raan vii­mei­senä eloonjää­neenä van­hem­pien­sa loh­duk­si.

Nor­man­dian mai­hin­nou­sun ve­ri­siltä ran­tasär­kiltä sel­vin­neet mie­het saa­vat eri­kois­tehtävän löytää alo­kas Ryan, jo­ka on määrä ko­tiut­taa vel­jes­kat­raan vii­mei­senä eloonjää­neenä van­hem­pien­sa loh­duk­si. Vii­meistä piir­toa myö­ten hiot­tu so­tad­raa­ma al­kaa yh­dellä rea­lis­ti­sim­mis­ta ja is­ke­vim­mistä toi­min­ta­jak­sois­ta, mitä so­tae­lo­ku­vis­sa on kos­kaan näh­ty. Tämän vas­ta­pai­nok­si elo­ku­va löytää ilah­dut­ta­van pal­jon sa­not­ta­vaa sa­mois­ta vel­vol­li­suu­den ja vel­jey­den tun­teis­ta, jois­ta myö­hem­pi Spiel­berg/­Hanks-tuo­tan­to Tais­te­lu­to­ve­rit an­tau­muk­sel­la am­men­si.
S­piel­ber­gin ja Hank­sin in­hi­mil­li­nen so­tae­lo­ku­va herät­ti ui­nu­van gen­ren uu­del­leen val­ko­kan­kail­le ja aloit­ti muu­toin­kin his­to­rial­lis­ten me­gap­ro­duk­tioi­den uu­den aal­lon. Sa­maan ai­kaan il­mes­ty­nyt Ve­teen piir­ret­ty vii­va to­sin te­ki par­haan­sa hor­rok­sen jat­ku­mi­sen eteen — ai­na­kin siltä tun­tui sil­mien lup­sah­del­les­sa ar­mot­to­mas­ti ky­sei­sen elo­ku­van en­si-il­las­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva piirtää sodan tapahtumat jäsentyneesti ruudulle ja pölyn laskeuduttua hetkeksi Tom Hanksin sänkikin piirtyy terävästi. Tunnelmaan istuva hätäisyys jättää jäljen pääosin hieman epäskarpiksi, ja kemiallisesti 30% heikennetty väritoisto sopii mainiosti myös tunnelmaan. Iskevä ääniraita on kelvannut demomateriaaliksi jo DVD:n alkuajoista lähtien, eikä häviötön ääniraita petä odotuksia. Panssarit vyöryvät uhkaavasti eteenpäin ja sarjatuli raikaa heti Normandiasta alkaen. Tuplalevypaketti, joten ekstroja riittää monenlaisista koosteista trailereihin. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy