Yli 10 200 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
DVD

Old School – Unrated

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2003Kesto: 88 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.35
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 106571EAN: 5050583002569

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Kes­ki-ikäi­nen ka­ve­ri­po­ruk­ka yrittää elää opis­ke­li­ja-ai­kan­sa uu­del­leen kun yk­si heistä sat­tu­mal­ta vuok­raa bi­le­pai­kak­si so­pi­van ta­lon kam­pu­sa­lueel­ta.

Kes­ki-ikäi­nen ka­ve­ri­po­ruk­ka (Lu­ke Wil­son, Vin­ce Vaughn ja SNL:n Will Fer­rell) yrittää elää opis­ke­li­ja-ai­kan­sa uu­del­leen kun yk­si heistä sat­tu­mal­ta vuok­raa bi­le­pai­kak­si so­pi­van ta­lon kam­pu­sa­lueel­ta. Tei­ni­lef­fa, jos­sa ry­minä­ryhmä ei vaih­teek­si ole ikä- tai elämän­ta­pa­ra­sis­ti­nen. Tätä on tur­haan hau­kut­tu yh­den sket­sin ko­me­diak­si, sillä mo­nes­ta­kaan tei­ni­lef­fas­ta ei löy­dy al­kuun­kaan näin vauh­di­kas­ta, ilois­ta ja mo­ni­puo­lis­ta sket­si­ka­val­ka­dia. Eri­tyi­sen ä­lyl­li­sek­si huu­mo­ria ei to­ki voi ke­hua, mut­ta lu­kui­sia pie­niä oi­val­luk­sia omaa­vak­si kyllä. Edes ai­na är­syttävä Ju­liet­te Lewis ei pi­laa tätä. 24:­sen Elis­ha Cuth­bert pik­ku­roo­lis­sa, ja myös mm. Snoop Dogg ja War­ren G pyörähtävät mai­se­mis­sa.
Ku­va on hy­vin hal­lit­tu, vähä­ros­kai­nen, vähä­ko­hi­nai­nen, vä­ri­tois­tol­taan eloi­sa ja tark­kuu­del­taan – jos ei kaut­taal­taan moit­tee­ton – niin ai­na­kin useim­mis­sa koh­tauk­sis­sa miel­lyttävän yk­si­tyis­koh­tai­nen, va­loi­suu­des­ta riip­pu­mat­ta. Ää­ni­rai­ta on sel­keän on­gel­ma­ton, ko­me­diae­lo­ku­vaan tyy­pil­li­sen ra­joit­tu­nut ti­la­ku­val­taan mut­ta ajoit­tain epä­tyy­pil­li­sen te­ho­kas sisällöltään. Ekst­rois­sa oh­jaa­jan, Wil­so­nin, Fer­rel­lin ja Vaugh­nin jok­seen­kin hu­vit­ta­va ja in­for­ma­tii­vi­nen kom­ment­ti­rai­ta, hy­viä ana­mor­fi­sia pois­tet­tu­ja koh­tauk­sia DD5.1-ää­nin (13 min.), mo­kia (5 min.), In­si­de the Ac­tors Stu­dio –s­ket­si (14 min.), hah­mois­ta ja näytt­lijöistä (13 min.), tv-s­pot­te­ja (2 min.), ku­va­gal­le­ria ja eas­ter egg. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy