Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Dirty Dancing

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1987Kesto: 101 minuuttia
Julkaisija: ConcordeKuva:
1080p 1.78
Ääniraita: DTSHDM7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 6420201066430

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Concorde) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tei­ni­tyttö mat­kaa van­hem­pien­sa mu­ka­na lo­ma­kylään tietämättä, että to­del­li­nen määränpää on elämää suu­rem­pi ro­mans­si pai­kan tans­sio­pet­ta­jan kans­sa.

Tei­ni­tyttö (Jen­ni­fer Grey) mat­kaa van­hem­pien­sa mu­ka­na lo­ma­kylään tietämättä, että to­del­li­nen määränpää on elämää suu­rem­pi ro­mans­si pai­kan tans­sio­pet­ta­jan (Pat­rick Sway­ze) kans­sa.
E­lea­nor Bergs­tei­nin omis­ta ko­ke­muk­sis­taan kir­joit­ta­ma tei­nid­raa­ma oli oman ai­kan­sa il­miö. Ba­let­ti­tan­si­ja­na kan­nuk­sen­sa hank­ki­nut Pat­rick Sway­ze oli epäi­lemättä iso osa elo­ku­van ten­hoa, mut­ta muu­toin­kin elo­ku­va on ke­peä ja­loil­laan. Tei­ni­ras­kaus ja kä­den­mi­tan päässä vaa­ni­va tylsä ai­kui­suus ovat tässä vain si­vu­juon­tei­ta kun elo ete­nee tans­sin as­ke­lei­den kaut­ta. Hub­ba­bub­ban ja sal­mia­kin yh­dis­telmä toi­mii.
Kai­kes­ta pää­tel­len elo­ku­van ku­vauk­set oli­vat elämäys ja muu­ta­man vii­kon tans­si­lei­ri osal­lis­tu­jil­leen, mikä nä­kyy pai­koin elävänä ot­tee­na jok­seen­kin kli­sei­seen ta­ri­naan. Pääo­sin draa­man ko­reog­ra­fia on kui­ten­kin ve­det­ty ny­ky­kat­san­nos­sa ai­ka tiu­kal­le ja jättää hel­pos­ti kylmäk­si.

Kuva

Kuva on vakaa ja levollinen, mutta ei erityisen terävä. Jälki on pehmoisen kasarimainen ja vaihtelevan hailakka olematta kuitenkaan häiritsevän epätarkka. Väritoisto on auttavan jäsentynyttä ja hehkuvan kylläistä.

Ääni

Puhtaan selkeä ja rehellisen etupainoitteinen ääniraita. Tanssiaskeleiden, kiehnäämisen ja dialogin taustalla soiva musiikki jää sekin hieman kolkoksi, mutta puhtaaksi. Alkuperäiskielinen ääniraita on tarjolla peräti 7.1-kanavaisessa muodossa.

Ekstrat

Runsaissa ekstroissa tekijöiden muisteluita (yht. 96 min.), kaksi retrospektiivista making of -koostetta (yht. 42 min.), poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia (23 min.), Jennifer Greyn koe-esiintyminen (3 min.), kolme musiikkivideota ja kooste Swayzen säveltämästä musiikista (4 min.). Pakan pohjalla vain saksalaista julkaisua varten tehty tanssikoulu (20 min.). Kyseessä on elokuvan 30v-juhlavuoden saksalainen julkaisu, joka on tekstitetty vain saksaksi. (IJ)
30/01/2024

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy