Yli 10 700 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Muumio

The Mummy 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1999Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582912272

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Bo­ris Kar­lof­fin vuo­den 1932 Muu­mio on edel­leen ylittämätön.

Bo­ris Kar­lof­fin vuo­den 1932 Muu­mio on edel­leen ylittämätön. Uni­ver­sal-k­las­si­kon uu­sin­ta on pu­ru­ku­mi­ver­sio, mut­ta lois­ta­vi­ne te­hos­tei­neen ja köyhän mie­hen spiel­ber­ginä mais­tu­va sel­lai­nen. Vuo­sien hii­pues­sa viehä­tys kui­ten­kin la­tis­tuu vääjäämättä.
T­he Mum­my oli niin suo­sit­tu elo­ku­va var­hais­nuor­ten kes­kuu­des­sa, että sitä kut­sut­tiin lem­pi­ni­millä Mum­mi tai Muu­mi. Elo­ku­vaa suo­si­tel­laan yli 14-vuo­tiail­le, mikä voi mo­nil­le van­hem­mil­le osoit­tau­tua vai­keak­si ra­jak­si pitää kiin­ni. Elo­ku­van te­kijät on­nis­tui­vat ta­voit­tees­saan tehdä elo­ku­va, jo­ka pe­lot­taa, mut­tei ole kau­hua ja jo­ka on haus­ka, mut­tei ko­me­dia.
It­se muu­mio tai luu­ran­ko­mie­het eivät ole lap­sis­ta ko­vin pe­lot­ta­via. Mut­ta alan fil­mien va­kio­koh­taus li­ven­neen yli­pa­pin elävältä hau­taa­mi­ses­ta voi sitä ol­la. Van­hem­man mie­lui­sa etuoi­keus on kat­soa tämä en­sik­si it­se.

Kuva & ääni

Hyvä kuva jää hivenen vahamaiseksi, vaikka jälki muutoin onkin vakaata ja luontevaa. Hetkittäin kuvan erottelukyky ylittää kirkkaasti aiemman DVD-tason, mutta HD-kuvan saralla on nähty parempaakin. Hyvä ääniraita oli aikoinaan spektaakkeli ja yhä hyvä tunnelmallinen esitys.

Ekstrat

Ekstroissa kolme keskinkertaista kommenttiraitaa, vaisu kuvakuvassaraita, hyvä joskin varsin tehostepainotteinen making of (50 min.), poistettuja kohtauksia (2 min.), storyboard-vertailu, tehostevertailu, valokuvamontaasi, traileri ja koosteet elokuvan tekemisestä (4 min.) ja muumio-tarinan evoluutiosta (8 min.). Lisäksi ennakkokatsaus sarjan kolmanteen elokuvaan. (IJ/PS)
15/01/2013
15/01/2013

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy