Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
HD-DVD

2001: Avaruusseikkailu

2001: A Space Odyssey 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: HD-DVD
 
Vuosi: 1968Kesto: 148 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
1080p 2.20*
Ääniraita: Dolby TrueHD
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 76829EAN: 7321944792060

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Oh­jaa­ja Stan­ley Kub­rick ja kir­jai­li­ja Art­hur C. Clar­ke te­kivät ker­ral­la selväk­si, mik­si ih­mi­nen ke­hit­tyi yli­ver­tai­sen ä­lyl­li­sek­si toi­sin kuin muut maa­pal­lon eliöt.

Oh­jaa­ja Stan­ley Kub­rick ja kir­jai­li­ja Art­hur C. Clar­ke te­kivät ker­ral­la selväk­si, mik­si ih­mi­nen ke­hit­tyi yli­ver­tai­sen ä­lyl­li­sek­si toi­sin kuin muut maa­pal­lon eliöt. Al­kuih­mi­sen ke­hi­tys al­koi, kun ul­koa­va­ruu­den vie­ras voi­ma herät­ti agg­res­sion mus­tan mo­no­lii­tin vä­li­tyk­sellä.
Hyvän tai­de­teok­sen ta­paan se herättää uu­sia aja­tuk­sia. Sen kym­me­nettä ker­taa elo­ku­vaa kat­soes­sa, tällä ker­taa HD:nä, herää ai­na­kin yk­si uu­si aja­tus: ih­mi­nen on kas­vis­syöjän psyy­kellä ja it­se­tun­nol­la va­rus­tet­tu eläin, jo­ka siir­tyi luon­no­noik­ku­na li­han­syöjäk­si il­man roo­lin vaa­ti­maa ylväyttä.
Mo­no­liit­tia tar­vi­taan myös ava­ruu­sa­jal­la uu­den ke­hi­ty­sas­ke­leen saa­vut­ta­mi­sek­si. Sci­fin ykkösk­las­sik­ko ei lo­pul­ta ole niin mys­ti­nen kuin on väi­tet­ty.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näytti jo DVD:nä erinomaiselta. HD on taas BD:n tapaan suorastaan häkellyttävän tarkka, ylimaallisen näyttävä. Ratkaisevan eron huomaa yksityiskohdista, avaruusalusten pinnoista ja ihmisten kasvonpiirteistö. Ainoastaan kaikkein vaativimmissa kohdissa kuten avaruusalusten sisustuspinnoissa, voi havaita hienon hienoa aliasing-eloa. Musiikki soi upeasti, eikä aiempien versioiden tökeröistä surround-sijoitteluista ole tietoakaan. Ekstroissa näyttelijäiden Keir Dullean ja Gary Lockwoodin kommenttiraita, 43+21+22+23+21+9+3+77 min. dokumentit ja traileri. Mukana on muun muassa ohjaajan yli tunnin radiohaastattelu. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy