Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Star Wars V Imperiumin vastaisku

Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1980Kesto: 122 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
Anamorfinen 2.38
Ääniraita: Dolby Digital 5.1EX
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 88332EAN: na

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

T­ri­lo­gian syn­kin osa on mo­nen lem­pi­teos.

T­ri­lo­gian syn­kin osa on mo­nen lem­pi­teos. Eri­kois­ta on se, että elo­ku­va al­kaa toi­min­nal­la, mut­ta päät­tyy psy­ko­lo­gi­seen jän­nit­tee­seen. Näyttävä tais­te­lu Hot­hin jääp­la­nee­tal­la, Yo­dan fi­lo­so­foin­nit ja lo­pun rank­ka isä/­poi­ka-koh­taa­mi­nen vetävät edel­leen kylmät vä­reet selkä­pii­hin. Vi­suaa­li­ses­ti pa­ras osa eh­dot­to­mas­ti. Seik­kai­lu jul­kais­tiin Suo­mes­sa­kin 1980-lu­vun alus­sa ko­mea­na Al Wil­liam­so­nin piirtämänä sar­ja­ku­va-al­bu­mi­na.

Kuva, ääni & ekstrat

Referenssitason kuvaa ja ääntä. Kohinaa löytyy aavistus, mutta senkin huomaa vasta aivan läheltä plasmaa. Tukeva ja samalla tyylikäs ääniraita. Ekstroissa Lucasin, ohjaajan ja kumppaneiden kommenttiraita. Parhaita paloja: Lucasin tummempi sävy oli ohjaajan heiniä; walkerit olivat lainaa Wellsin Maailmojen sodan hämähäkeistä; ”Olen isäsi” vuorosanoja ei koskaan paljastettu kuvauspaikalla tai käsikirjoituksessa, joten koko tekijäjoukko oli ihmeissään teatterissa; Lucas ei mennyt ensi-iltaan, jotta elokuva miellettäisiin Kershinin ohjaukseksi. DVD-ROM –osio ja THX-testi. (PS)
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy