Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

The Deer Hunter

Kauriinmetsästäjä 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1978Kesto: 184 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 87433  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Dua­lis­ti­nen näkö­kul­ma Yh­dys­val­lois­ta 1960-­lu­vun lo­pul­la.

Dua­lis­ti­nen näkö­kul­ma Yh­dys­val­lois­ta 1960-lu­vun lo­pul­la. Slaa­vi­lais­taus­tais­ta teräs­työläis­ten yh­teisöä ku­va­taan en­sik­si Mic­hi­ga­nin rau­ta­suo­nen tie­noil­la, jon­ne myös skan­di­naa­vit ai­koi­naan suun­ta­si­vat. Metsäs­tys, ri­pas­ka ja vot­ka vaih­tu­vat pian Viet­na­min hel­vet­tiin, metsäs­tys­mat­kat venäläi­seen ru­let­tiin.

Kuva

Upean dramaattinen, väritoistoltaan elävä ja sävyltään ihailtavan synkkä, mutta jäsentynyt kuva. Muutamaan otteeseen kuvanlaatu tipahtaa hieman ollen paikoin havaittavan rakeinen ja toisinaan hieman pehmeä ja hailakka, mutta tällaiset ongelmat koskevat onneksi vain yksittäisiä otoksia. Ikäänsä nähden kyseessä onkin viiden tähden esitys, joka ei pahasti kalpene tuoreempienkaan elokuvien rinnalla.

Ääni

Äänipuolella toistosta vastaa häviötön DTS-HD Master Audio 5.1, joka ei peitä ikäänsä aivan yhtä hyvin kuin kuva, mutta kuulostaa silti moitteettoman selkeältä ja hetkittäin myös häivähdyksen tilavalta. Joillakin nettipalstoilla levyn 5.1-ääniraidasta on esitetty vaihtelevia arvioita ja väitetty myös äänenkorkeuden olevan aavistuksen pielessä. Käytännössä ilmiötä on hyvin vaikea havaita ilman verokkiraitaa, eikä siitä ole millään muotoa ongelmaksi asti. Vertailua varten levyltä kuitenkin löytyy myös DTS-HD Master Audio -koodattu stereoraita, jolta kyseistä ongelmaa ei ole raportoitu.

Ekstrat

Kyseessä on Criterion Collectioneihin rinnastuva Studio Canal Collection -sarjan julkaisu, joten myös ekstroista löytyy. Mukana on erinomainen ohjaajan kommenttiraita, Mickey Rourken mietteitä elokuvasta (3 min.), hyvä ranskalaisdokumentti Vietnamin sodasta (48 min.) ja koosteet elokuvasta ohjauksen (24 min.), kuvaamisen (16 min.) ja näyttelemisen (16 min.) kannalta. Sokerina pohjalla elokuvan traileri. Kirjamaisesta pahvikotelosta löytyy lisäksi 10-lehtinen vihkonen. (PS/IJ)
16/10/2010
16/10/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy