Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Bee Movie

Mehiläisen elokuva 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2007Kesto: 91 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 1.78
Ääniraita: Dolby TrueHD 5.1
D
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 205773EAN: 7332505990504

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Jer­ry Sein­fel­din ideoi­ma ko­ko­per­heen ani­maa­tioe­lo­ku­va nuo­res­ta me­hiläi­sestä, jo­ka läh­tee tut­ki­maan maail­maa pesän ul­ko­puo­lel­la kun uran te­ke­mi­nen hu­na­jan tuo­tan­to­lin­jal­la tun­tuu ma­sen­ta­van mo­no­too­ni­sel­ta.

Jer­ry Sein­fel­din ideoi­ma ko­ko­per­heen ani­maa­tioe­lo­ku­va nuo­res­ta me­hiläi­sestä (Sein­feld), jo­ka läh­tee tut­ki­maan maail­maa pesän ul­ko­puo­lel­la kun uran te­ke­mi­nen hu­na­jan tuo­tan­to­lin­jal­la tun­tuu ma­sen­ta­van mo­no­too­ni­sel­ta. Ma­keil­la sket­seillä ja pa­kol­li­sel­la, mut­ta teräväs­ti kir­joi­te­tul­la, to­sielämän pa­ro­di­soin­nil­la kuor­ru­tet­tu ta­ri­na la­taa myös yllättävän pitkäl­le ja­los­tet­tua kom­men­taa­ria ih­mis­ten ja hyön­teis­ten ta­sa-ar­vos­ta, ja sen yli­lyön­nistä. Sa­no­ma­na tun­tuu lo­pul­ta pi­ristäväs­ti ole­van ter­veen maa­laisjär­jen käyttö.

Kuva & ääni

Animaatio tarjoaa hyvät lähtökohdat vakuuttavalle teräväpiirtokuvalle, eikä tästä käytännössä löydykään mitään moitittavaa. Dynaaminen ja tekstuureiltaan rikas tietokoneanimaatio on upean värikylläistä, terävän yksityiskohtaista ja upean levollista. Ääniraita myötäilee kieppuvaa kuvaa ja hyödyntää siten mukavasti myös subbaria viestinsä tehostamiseksi. Myös musiikkiraita toimii pirteästi. Alkuperäisen häviöttömästi pakatun englanninkielisen ääniraidan lisäksi tarjolla on myös suomenkielinen dubbi häviöllisessä DD5.1-muodossa. Elokuva on myös tekstitetty suomeksi.

Ekstrat

Ekstroissa Seinfeldin vetämä rento tekijöiden kommenttiraita, joka viihdyttää ja valaisee, mutta jää silti jokseenkin puolivillaiseksi. Kokoelma poistettuja kohtauksia (5 min.) ja vaihtoehtoisia loppuja (15 min.) esitetään animoituina storyboardeina Seinfeldin alustuksin. Dokumentit elokuvan ääninäyttelijöistä (15 min.) ja tekniikasta (8 min.), sekä klippi elokuvan promotoinnista Cannesissa (3 min.). Ekstrojen hauskinta antia edustavat kaksi näyteltyä teaseriä (4 min.) ja sarja tv-spoteiksi muovattuja sketsejä (23 min.). Lisäksi mukana on musiikkivideo, neljä opetuksellista peliä ja elokuvan päälle avautuvat triviatekstitys, interaktiivinen hahmotrivia ja pikkuikkunaksi aukeava elokuvan storyboard/raaka-animaatioversio. Ekstrat ovat HD-muodossa suomeksi tekstitettynä. (IJ)
29/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy