Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Valkoinen kreivitär

The White Countess 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2005Kesto: 130 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 202120EAN: 5051160195919

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Elokuva

U­ni­nen, mut­ta yhtäai­kaa kieh­to­va ku­vaus näkönsä me­nettä­neestä en­ti­sestä dip­lo­maa­tis­ta ja maan­sa me­nettä­neestä venäläi­sestä krei­vittä­restä, jot­ka koh­taa­vat Shang­hais­sa toi­sen maail­man­so­dan kyn­nyk­sellä.

U­ni­nen, mut­ta yhtäai­kaa kieh­to­va ku­vaus näkönsä me­nettä­neestä en­ti­sestä dip­lo­maa­tis­ta (Ralph Fien­nes) ja maan­sa me­nettä­neestä venäläi­sestä krei­vittä­restä (Na­tas­ha Ric­hard­son), jot­ka koh­taa­vat Shang­hais­sa toi­sen maail­man­so­dan kyn­nyk­sellä. Hah­mo­jen tar­koi­tus­perät vai­kut­ta­vat sel­viltä mil­tei alus­ta al­kaen, mut­ta niistä syn­tyvä kei­tos pitkän kai­kel­ta muul­ta.
Toi­sin kuin val­tao­sas­sa elo­ku­via, tässä hen­kilö­koh­tai­set tra­ge­diat tun­tu­vat pi­ristäväs­ti toi­mi­van en­nem­min­kin mo­ti­vaat­to­rei­na kuin elä­mi­sen hi­das­tei­na, jot­ka täy­tyi­si ru­tii­ni­no­mai­ses­ti ylittää en­nen lop­pu­teks­tejä. It­se ku­vaus on vir­heettömän kau­nis­ta kat­sot­ta­vaa — ta­voit­tee­na lie­nee­kin ol­lut löytää Fien­ne­sin hah­mon perään­kuu­lut­ta­ma oi­kea ta­sa­pai­no traa­gi­suu­den ja ais­tik­kuu­den vä­lillä. Elo­ku­van maail­ma piir­rettään elä­vin yk­si­tyis­koh­din ja pe­rin us­kot­ta­vas­ti, mut­ta elämää suu­rem­man ta­ri­nan et­sijä to­dennäköi­ses­ti pet­tyy.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on hieman utuinen ja rosoinen, mutta tästä huolimatta keskimäärin luontevan tarkka. Ääniraita hoitaa tehtävänsä kunnialla läpi tanssisalien ja putoavien pommien, viihdyttäen ja korvaa miellyttäen. Ekstroissa ohjaajan ja Richardsonin keskinkertainen kommenttiraita, kaksi asiallista making of -koostetta (25 min.) ja hieno tribuutti edesmenneelle tuottaja Ismail Merchantille (13 min.). Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. (IJ)
05/01/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy