Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Fantastic 4

Ihmeneloset 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2005Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
MPEG-2 2.35*
Ääniraita: DTS-HD 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 200728EAN: 7391772594679

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Mar­vel- ja DC-­sar­ja­ku­vien kul­ta-ai­ka me­ni 1960- ja 1970-­lu­vuil­la suo­ma­lai­sil­ta li­ki si­vu­suun ko­va­selkäi­sestä Hämmäs­tyttävä hämähäk­ki-­leh­destä huo­li­mat­ta.

Mar­vel- ja DC-sar­ja­ku­vien kul­ta-ai­ka me­ni 1960- ja 1970-lu­vuil­la suo­ma­lai­sil­ta li­ki si­vu­suun ko­va­selkäi­sestä Hämmäs­tyttävä hämähäk­ki-leh­destä huo­li­mat­ta. Sa­maan ai­kaan kaik­ki ame­rik­ka­lais­nuo­ret ah­mi­vat ih­meel­li­siä seik­kai­lu­ja. Nyt he hamst­raa­vat niitä kal­lii­na juh­la­pai­nok­si­na, ko­vis­sa kan­sis­sa tie­tys­ti.
S­tan Leen ideoi­mat sar­ja­ku­va­hah­mot ovat tul­leet tu­tuik­si lä­hinnä elo­ku­vi­na vii­mei­sen kym­me­nen vuo­den ai­ka­na. Yllättäen gen­reä on to­teu­tet­tu suh­teel­li­sen hyvällä maul­la ai­na­kin X-Men –e­lo­ku­vis­ta läh­tien.
Ih­me­ne­lo­set on Mar­ve­lin pe­rusk­las­sik­ko­ja, jos­sa vii­den tie­de­mie­hen DNA:t saa­vat ava­ruus­purs­kauk­ses­sa la­tauk­sen, jo­ka joh­taa eri­lai­siin tai­toi­hin (tu­li-, ki­vi-, teräs-, ku­mi­mie­het ja nä­kymätön nai­nen).
Ta­ri­na lo­pah­taa oi­keas­taan vas­ta vii­mei­sen var­tin ai­ka­na. Yhtälö on li­ki mah­do­ton: te­hos­tei­ta ei voi ylittää lo­put­ta­mat­to­miin.
Tun­nel­ma tun­tuu kui­ten­kin oi­keal­ta. Huu­mo­ri miel­lyttää ja Stan Leen kir­joit­ta­ja­tii­mil­le omi­nai­nen ai­kui­nen dia­lo­gi kuu­los­taa luon­te­val­ta. Tämä ei ole spoi­le­ri: Jes­si­ca Al­ba rii­suu­tuu il­ko­sil­leen ja Stan Lee ca­meoi pos­ti­poi­ka­na.

Kuva, ääni & ekstrat

Kohina on paikoitellen havaittavaa, mutta onneksi kuva on muutoin kristallin kirkas ja elävän yksityiskohtainen. Väritoiston osalta jälki on puhdasta ja vaikuttavan hollywoodmaisesti sävytettyä. DTS-HD ääniraita on yhtälailla omiaan efektispektaakkeeliin: dialogiltaan välitön, musiikiltaan mahtipontinen ja tehosteiltaan niin tilaa kuin taajuuksiakin luotaava. Audiovisuaalista herkkuahan tämä on. Ekstroissa näyttelijöiden puhelias ja verrattain informatiivinen kommenttiraita. (PS/IJ)
13/10/2008
13/10/2008
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy