Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
DVD

Bird

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1988Kesto: 154 minuuttia
Julkaisija: WarnerKuva:
Anamorfinen 1.77
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 95711EAN: 7321944118204

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Jo­pa van­nou­tu­neet rok­ki­mie­het lu­ki­vat 1980-­lu­vun alus­sa Ross Rus­sel­lin kir­joit­ta­man, be­bo­pin luo­jan Char­lie Par­ke­rin elämän­ker­ran.

Jo­pa van­nou­tu­neet rok­ki­mie­het lu­ki­vat 1980-lu­vun alus­sa Ross Rus­sel­lin kir­joit­ta­man, be­bo­pin luo­jan Char­lie Par­ke­rin elämän­ker­ran. Se oli ta­paus, jo­ka kos­ki kaik­ki mu­siik­ki-in­toi­li­joi­ta ympä­ri maail­man oli­vat he sit­ten kuul­leet mie­hen Tuk­hol­man li­veal­bu­mia tai eivät.
C­lint Eas­twood oli oh­jan­nut jo aiem­min, mut­ta vas­ta muu­ta­man vuo­den vii­peellä tul­lut elo­ku­va tun­tui ih­meeltä: Dir­ty Har­ry­na tu­tuk­si tul­lut näyt­te­lijä­le­gen­da oli­kin ko­van luo­kan oh­jaa­ja ja ehkäpä yk­si ko­vim­mis­ta.
Eas­twoo­din oma jazz-in­toi­lu aut­toi. Mu­siik­ki vie ko­ko elo­ku­vaa eteenpäin, eikä tur­hia dra­ma­ti­soin­te­ja suo­si­ta oli ky­se sit­ten he­roii­nin pii­kittä­mi­sestä tai Yard­bird Par­ke­rin (Fo­rest Whi­ta­ker) ympä­rillä par­vei­le­vis­ta nai­sis­ta. Toi­saal­ta be­bo­pin syn­ty jä­tetään lop­pu­jen lo­puk­si hämärän peit­toon. Jot­ta tietäi­si mistä lo­pul­ta oli ky­se, lue kir­ja ja kuun­te­le jo­kin Bir­din Ver­ve-ko­koel­ma.
Laa­du­kas ku­va (a­na­mor­fi­nen 1.77:1) pyr­kii sa­vui­seen ja van­hah­ta­vaan tun­nel­maan herkän fil­min avul­la. Hie­no soundt­rack (D­D5.1) on it­sestään­sel­vyys. Ekst­roi­hin on tal­len­net­tu trai­le­ri.

Tekijät

Ohjaaja: Clint Eastwood
Pääosissa: Forest Whitaker Diane Venora
Tarina: Joel Oliansky
Kuvaus: Jack N. Green
Musiikki: Lennie Niehaus

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy