Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Syntynyt 4. heinäkuuta

Born on the Fourth of july 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1989Kesto: 144 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.40
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5050582891669

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

O­li­ver Sto­nen Viet­nam-t­ri­lo­gian toi­nen osa on su­ru­mie­li­nen ku­vaus so­dan kiil­to­ku­vien kääntö­puo­les­ta.

O­li­ver Sto­nen Viet­nam-t­ri­lo­gian toi­nen osa on su­ru­mie­li­nen ku­vaus so­dan kiil­to­ku­vien kääntö­puo­les­ta. All Ame­ri­can -tei­ni­poi­ka (Tom Crui­se) pes­tau­tuu me­ri­jal­kavä­keen Viet­na­miin ja pa­laa ko­tiin pyörä­tuo­lis­sa vain huo­matk­seen et­tei mikään ole en­nal­laan. Ron Ko­vi­cin to­si­ta­ri­naan pe­rus­tu­va ku­vaus on ru­jo, re­hel­li­nen ja kos­ket­ta­van rik­kinäi­nen ku­vaus hyvän ta­val­li­sen ih­mi­sen ro­mah­duk­ses­ta.
U­sei­ta voi­mak­kai­ta koh­tauk­sia sisältävä elo­ku­va on hel­pos­ti Crui­sen uran haas­ta­vin suo­ri­tus. Oli­ver Sto­ne te­kee ca­meon toi­mit­ta­ja­na ja oi­kea Ron Ko­vic vi­lah­taa kul­kuees­sa.

Kuva & ääni

Keskinkertainen kuva tarjoilee todennäköisesti parasta kopiota tästä elokuvasta koskaan, mutta jälki tasapainoilee silti vain hyvän DVD:n tasolla. Osittain kyse on taiteellisista valinnoista, sillä jälki paranee selvästi prologin jälkeen, ja osin lähdemateriaalin teknisistä rajoituksista, mutta kokonaisuutta on silti vaikea mieltää erityisen suureksi harppaukseksi teräväpiirtokuvan puolelle. Kuva on hivenen pehmeä, mutta jälki on silti jäsentynyttä ja lähes kauttaaltaan hallittua. Siistin ongelmaton ääniraita luottaa dialogiin draaman synnyttäjänä, mutta myös hillitty musiikkiraita ja harkitut tehosteet toimivat hyvin.

Ekstrat

Ekstroissa mielenkiintoinen ohjaajan kommenttiraita ja hyvä NBC:n tekemä dokumentti elokuvan tositaustasta (22 min.). (IJ)
23/06/2012

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy