Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Van Helsing

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2004Kesto: 132 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
MPEG-4 AVC 1.85*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 109405EAN: 5050582606904

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Vir­heettömän es­teet­ti­nen, ker­ron­nal­taan su­la­va ja lop­pu­pal­jas­tuk­siin­sa as­ti jän­nittävä toi­min­tajännä­ri ta­run­hoh­toi­ses­ta hir­viö­metsästäjä Van Hel­sin­gistä.

Vir­heettömän es­teet­ti­nen, ker­ron­nal­taan su­la­va ja lop­pu­pal­jas­tuk­siin­sa as­ti jän­nittävä toi­min­tajännä­ri ta­run­hoh­toi­ses­ta hir­viö­metsästäjä Van Hel­sin­gistä (Hugh Jack­man). Elo­ku­va yh­distää tai­dok­kaas­ti, jos­kin jo hie­man ylen­palt­ti­suut­ta lä­hes­tyen, mon­taa eri kau­hu­ku­vas­toa ai­na Fran­kens­tei­nin hir­viöstä ja Dra­cu­las­ta, ih­mis­su­siin ja Je­kyl­lin Hy­deen as­ti. Myös suo­da­tin­naa­mai­set Ee­vo­kit, Alien-vai­kut­tei­set mu­nat ja Pre­da­tor-tyy­li­nen näkö herättävät pie­ninä yk­si­tyis­koh­ti­na het­kel­listä huo­mio­ta.
Ni­mio­san Hugh Jack­man te­kee tässä pai­koin jo­pa klas­sik­kolänkkä­reitä lä­hes­tyvän suo­ri­tuk­sen, kun taas naispääo­san Ka­te Bec­kin­sa­le puo­les­taan löytää it­sensä hy­vin sa­man­tyy­li­sestä ti­lan­tees­ta kuin elo­ku­vas­sa "Var­jo­jen val­ta­kun­ta" — on­nek­si ta­ri­na on kui­ten­kin nyt rat­kai­se­vas­ti mo­ni­syi­sem­pi.

Kuva

DVD:llä vakuuttanut kuva näyttää hyvältä myös Blu-rayllä, mutta ero voisi olla paljon suurempi. Kasvot ja lähikuvien yksityiskohdat toistuvat pääosin keskinkertaisen hyvin, mutta runsas rakeisuus nostaa paikoin päätään ja kuva vaikuttaa hetkittäin pehmeältä jopa joissakin elokuvan valoisimmissa otoksissa. Äänipuolella häviötön 5.1-kanavainen DTS-HD Master Audio -ääniraita pitää asiallisesti intensiteettiä yllä Alan Silvestrin tenhoavan musiikin ja tilakuvaa luotaavien tehosteiden avulla.

Ääni

Ekstroissa ohjaajan ja tuottajan keskinkertainen kommenttiraita, vaatimaton sivuosanäyttelijöiden kommenttiraita, kuva-kuvassa -toiminto, mokia (6 min.), timelapse-video lavasteiden rakentumisesta (3 min.), animoitu kuvagalleria ja koosteet tarinan esikuvien adaptaatiosta (58 min.), lavasteista (35 min.), monstereiden mallintamisesta (10 min.), musiikista (10 min.) ja naamiaiskohtauksen kuvaamisesta (25 min.). Making of -klippejä ja haastatteluita hyödyntävää kuva-kuvassa-toimintoa lukuunottamatta ekstrat ovat tutut aiemmalta DVD-julkaisulta. (IJ)

Ekstrat

20/07/2009

Tekijät

Ohjaaja: Stephen Sommers
Pääosissa: Hugh Jackman Kate Beckinsale
Tarina: Stephen Sommers
Kuvaus: Allen Daviau
Musiikki: Alan Silvestri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy