Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Big - isoksi yhdessä yössä

Big 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1988Kesto: 104 / 130 minuuttia
Julkaisija: FoxKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA D5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7340112706050

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Fox) ellei toisin mainita.

Elokuva

K­las­sik­ko­ko­me­dia 13-­vuo­tiaas­ta pik­ku­po­jas­ta, jo­ka pää­see kar­ne­vaa­li­ko­jeen myöntämän toi­veen myötä ko­kei­le­maan elämää ai­kui­se­na.

K­las­sik­ko­ko­me­dia 13-vuo­tiaas­ta pik­ku­po­jas­ta, jo­ka pää­see kar­ne­vaa­li­ko­jeen myöntämän toi­veen myötä ko­kei­le­maan elämää ai­kui­se­na. Ai­kui­sen mie­hen krop­pa ja pik­ku­po­jan elämä­na­sen­ne ovat mitä otol­li­sin lähtö­koh­ta kor­kea­len­toi­sel­le ko­me­dial­le — ja Tom Hanks on tässä mitä oi­val­li­sin tulk­ki. Hyvän­tuu­li­nen ko­me­dia välttää tyhjän­nau­rat­ta­mi­sen ja pu­noo ilah­dut­ta­van sa­dun, jo­ka on yhtäai­kaa nos­tal­gi­sen lap­sen­mie­li­nen ja esi­mer­kil­li­sen selväjär­ki­nen.
Le­vyltä löy­tyy elo­ku­vas­ta sekä al­ku­peräi­nen teat­te­ri­ver­sio, että uu­si noin 26 mi­nuu­til­la pi­den­net­ty ver­sio. Lisä­mi­nuu­tit il­mes­tyvät ta­sai­ses­ti eri puo­lil­le elo­ku­vaa, osin hie­man pi­den­net­tyinä otok­si­na ja osin täy­sin uu­si­na koh­tauk­si­na. Kaik­ki lisäyk­set ovat ter­ve­tul­lei­ta, ja lisäävät ki­vas­ti vä­riä ker­ron­taan.

Kuva & ääni

Kuva on lähes kauttaaltaan hieman pehmeää ja myös aavistuksen huojuvaa, mutta kokonaisvaikutelma on silti vaivatta miellyttävä. Monin paikoin hieman puuteroidunoloinen jälki näyttää toisinaan myös filmirakeensa, ja yltää tällöin myös terävimpään toistoonsa. Rakeisuuden vaihtelusta päätellen kuvaa ei kuitenkaan ole jälkikäteen siloiteltu, vaan kyse on alkuperäisestä olosuhteiden vaihtelusta. Ääniraita on puhdas ja sekä genre että ikä huomioiden yllättävän vetreä.

Ekstrat

Levy vastaa ulkomailla julkaistua elokuva 25-vuotisjuhlaversiota, joten ekstroista löytyy aiempaa laveampi ja myös selvästi keskimääräistä tasokkaampi kattaus. Mukana on käsikirjoittaja-tuottajien Gary Ross ja Anne Spielberg kommenttiraita teatteriversiolle, pidennetyn version kanssa päällekkäisiä poistettuja kohtauksia ohjaajan alustuksin (15 min.), making of (21 min.), kaksi traileria, kaksi tv-spottia sekä koosteet käsikirjoituksesta (16 min.), tekijätiimistä (24 min.), elokuvan leluista (10 min.) ja elokuvan karnevaalihenkisestä promotapahtumasta (2 min.). Kaikkia ekstroja ei mainita kannessa. (IJ)
15/03/2014

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy