Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Autot 2 - 3D

Cars 2 - 3D 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2011Kesto: 106 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
MVC 2.40*
  
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 266859EAN: 8717418325107

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

Il­miömäi­sen Au­tot-e­lo­ku­van jat­ko-o­sa jal­kaut­taa Ra­dia­tor Sp­ring­sin vei­keät au­to­mo­bii­lit maail­man­kier­tueel­le.

Il­miömäi­sen Au­tot-e­lo­ku­van jat­ko-o­sa jal­kaut­taa Ra­dia­tor Sp­ring­sin vei­keät au­to­mo­bii­lit maail­man­kier­tueel­le. Edel­li­sen seik­kai­lun ihas­tut­ta­va kant­ri­hen­ki­syys vaih­tuu nyt len­nok­kaa­seen agent­ti­seik­kai­luun, mut­ta pin­nan al­ta löy­tyy sil­ti sa­ma sydä­mel­li­syys kuin en­nen­kin. Sa­la­ma Mc­Quee­nin ki­sa­mat­ka­na al­ka­va tour­nee vie ta­pah­tu­mat muun muas­sa To­kioon, Ri­vie­ral­le, Pa­rii­sin ja Lon­too­seen, mut­ta sa­mal­la seik­kai­lu on vä­hintään yhtä pal­jon Mar­tin kuin Mc­Quee­nin­kin ti­lai­suus lois­taa.
Haus­ka ja ta­ri­naan­sa myö­ten su­la­va elo­ku­va ot­taa näppäräs­ti vai­kut­tei­ta ai­kuis­ten agent­ti­seik­kau­luis­ta me­nemättä sen enempää ko­piok­si kuin suo­ra­nai­ses­ti pa­ro­diak­si­kaan. Agent­ti­gen­ren edel­lyttämät räjäh­dyk­set ja räis­kintä yllättävät aluk­si poik­kea­mal­la voi­mak­kaas­ti edel­li­so­san rau­hal­li­ses­ta tun­nel­mas­ta, mut­ta ai­nek­set ovat hy­vin mie­tit­tyjä eikä ta­pah­tu­mia voi millään muo­toa vä­ki­val­tai­sik­si luon­neh­tia. Elo­ku­va löytää hyvän ta­sa­pai­non jän­ni­tyk­sen ja haus­kan­pi­don vä­lil­le, jo­ten lop­pu­tu­los­ta voi va­rauk­set­ta suo­si­tel­la kai­kil­le lap­sen­mie­li­sil­le 3 ikä­vuo­des­ta ylöspäin. Enimmäi­nen Au­tot-e­lo­ku­va on yhä ylittämätön ta­paus, mut­ta myös Au­tot 2 on mai­nio it­senäi­nen seik­kai­lun­sa, eikä vain suo­ra­vii­vai­nen jat­ko-o­sa.

Kuva, ääni & ekstrat

Jos Avatar on kuvatun 3D:n saralla referenssiteos, on Autot 2 sitä 3D-animaation sarjassa. Kolmiulotteinen kuva on oikean laitteiston ja hyvän levyn kohdatessa kerrassaan huikea elämys, joka hakee vertaistaan yli kymmenen vuoden takaisista ensikokemuksista silloin uunituoreen DVD-formaatin parissa. Autot 2 on jokaisen kuutiometrin verran maineensa veroinen 3D-elämyksenä - ja siten mitä mainioin valinta uuden 3D-kotiteatterimme käyttöön vihkimiseen.
Autojen kolmiulotteinen maailma on mykistävää katsottavaa. Animaatiojälki on aivan yhtä kaunista ja rikkaan elävää kuin viimeksikin, mutta nyt kaverusten maailma avautuu ennenkokemattomalla tavalla tilaan. Tilavaikutelma on läsnä alati ja tilavuus välittyy uskottavasti ilman silmille hyppivää kikkailua. Pieni, mutta tuikitarpeellinen tekijä ovat animoinnissa upeasti käytetyt heijastukset, jotka entisestään syventävät kuvaa. Tilavaikutelman osalta ei olekaan tarpeen etsiä erityisiä demokohtauksia, mutta silti mm. traktorinkippaus korkeaan nurmikkoon, öljynporauslautan takaa-ajo ja ilmakuvat Rivieran rantaviivasta painuvat mieleen. Alkujakso merellä pistää laitteiston ja sen säädöt koetukselle tarjoamalla tunnelmallisen tummasävyistä kuvaa, joka valotehon tai säätöjen ollessa pielessä näyttäisi helposti tunkkaiselta. Muutoin seikkailu tapahtuu paljon valoisammissa merkeissä, mikä antaa enemmän anteeksi laitteistolle. Silloin tällöin autojen silmien ympärillä voi nähdä 3D-toiston "lomituksesta" johtuvaa lievää varjokuvaa, mutta muutoin jälki on moitteettoman puhdasta.
Musiikkiraita jättää kantrin lopputeksteihin, mikä on tavallaan harmi, mutta toisaalta hyvin agenttiteeman mukaista. Sekä alkuperäinen englanninkielinen ääniraita että suomeksi dubattu raita ovat täysillä tapahtumissa mukana. Martin leppoisa jorinointi on kummankin kieliversion suola, mutta myös huumori on kääntynyt mainiosti Atlantin yli. Jos jotakin pientä valituksen aihetta on, niin Finn McMissile jää suomeksi katseltuna hieman vaisuksi, mutta Michael Cainen luomaa ensivaikutelmaa on myönnettävästi vaikea muuttaa. Alkuperäiskielinen ääniraita tarjoillaan parhaimmillaan häviöttömässä DTS-HD Master Audio 7.1 -muodossa (tämä täytyy muistaa valita erikseen), kun taas Suomi-raita on tarjolla vain vanhempana Dolby Digital EX 7.1:nä.
Paketti sisältää sekä 2D- että 3D-version elokuvasta omilla levyillään. 3D-levyn ainoana ekstrana on Martin lyhyt lentoseikkailu (3D 5 min.) muiden ekstrojen löytyessä 2D-levyltä. 2D-levyn ekstroissa suomeksi tekstitetty erinomainen ohjaajien kommenttiraita ja lyhytelokuva Martin lentoseikkailu 2D:nä. Sokerina pohjalla vielä Toy Story -hahmojen loma Hawaijilla (HD 6 min.). (IJ)
12/12/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy