Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Syvä uni

The Big Sleep 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1946Kesto: 109 minuuttia
Julkaisija: SandrewKuva:
1.33
Ääniraita: Dolby Digital Mono
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sandrew) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ray­mond Chand­le­rin par­haan ro­maa­nin lois­ta­va fil­ma­ti­soin­ti.

Ray­mond Chand­le­rin par­haan ro­maa­nin lois­ta­va fil­ma­ti­soin­ti. Humph­rey Bo­gart an­toi Mal­tan Hau­kas­sa Sam Spa­del­le kas­vot ja hy­vin tun­tui­vat is­tu­van myös Phi­lip Mar­lowen hou­sut. Tu­le­van vai­mon Lau­ren Ba­cal­lin kans­sa on pal­jon sähköä il­mas­sa.
C­hand­ler­mai­sen no­pea ja nok­ke­la sa­nai­lu hal­li­taan täy­del­li­ses­ti. Elo­ku­van ni­mi on kuin ru­no, jon­ka lap­si­kin ta­juaa. Syvä uni on kuo­le­ma.
Kä­si­kir­joi­tus­tii­mi on taas poik­keuk­sel­li­sen elävä: kir­jai­li­ja Wil­liam Faulk­ner ja myö­hem­min mm. sci­fitöistään tu­tuk­si tul­lut Leigh Brac­kett.

Kuva & ääni

Niin hyvä kuva ja ääni kuin b&w-klassikko kaipaakin. Elokuvaa ennen pyörähtää hauska traileri, jossa Bogart kysyy kirjakaupassa Dashiell Hammettin Maltan Haukkaa. Myyjä antaa tilalle Chandlerin Syvän unen.

Ekstrat

R1-versio on kuitenkin huomattavasti parempi. Elokuvasta tehtiin kaksi versiota. Ensimmäistä vuoden 1945 versiota näytettiin sota-ajan rintamilla. Vuoden 1946 pitempään versioon korostettiin mm. Bacallin ja Bogartin suhdetta. R1-levyssä on molemmat versiot, joita voi vertailla. R2 on ainakin vuosiluvusta päätellen vanhempi versio, mutta pituus on kumman lyhyt. (PS)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy