Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Incident at Oglala

Incident at Oglala: The Leonard Peltier Story 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1991Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.77*
Ääniraita: Dolby Digital Stereo
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 204398EAN: 5050582486872

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Mic­hael Ap­te­din oh­jaa­ma do­ku­ment­tie­lo­ku­va vuo­den 1975 am­pu­mavä­li­koh­tauk­ses­ta Etelä-­Da­ko­tan in­tiaa­ni­re­ser­vaa­til­la, jos­sa kuol­lei­den kah­den FBI-a­gen­tin am­pu­jan et­sinnät herättävät yhä pal­jon ky­sy­myk­siä.

Mic­hael Ap­te­din oh­jaa­ma do­ku­ment­tie­lo­ku­va vuo­den 1975 am­pu­mavä­li­koh­tauk­ses­ta Etelä-Da­ko­tan in­tiaa­ni­re­ser­vaa­til­la, jos­sa kuol­lei­den kah­den FBI-a­gen­tin am­pu­jan et­sinnät herättävät yhä pal­jon ky­sy­myk­siä. Teois­ta kah­teen peräkkäi­seen elin­kau­ti­seen tuo­mit­tu Leo­nard Pel­tier on saa­nut ni­mekkäitä pu­he­mie­hiä mil­jardöö­rejä ja tätä do­ku­ment­tia juon­ta­vaa Ro­bert Red­for­dia myö­ten, sil­ti hämärä­peräi­sen oi­keuskä­sit­te­lyn tuo­mio on edel­leen voi­mas­sa.
Do­ku­ment­ti kur­sii ko­koon ta­pah­tu­mia asia­no­mais­ten ker­to­mus­ten kaut­ta ja piirtää ku­van li­ki JFK-mai­ses­ta pa­ko­no­mai­sen syn­ti­pu­kin et­sinnän, epäpä­tevän po­lii­si­työn ja räi­keän ma­ni­pu­laa­tion vyh­distä. Kä­sit­te­ly vai­kut­taa pai­koin sen­saa­tio­na­lis­ti­sel­ta ja yk­si­tyis­koh­dat pe­rin ha­ta­ril­ta, mut­ta do­ku­ment­ti on­nis­tuu sil­ti esittämään ve­too­muk­sen­sa asian uu­den kä­sit­te­lyn puo­les­ta va­kuut­ta­vas­ti.
Oh­jaa­ja si­vu­si ta­pah­tu­mia myös elo­ku­vas­saan "T­hun­der­heart".

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva näyttää selvästi ikääntyneeltä, jopa vanhemmalta kuin mitä itseasiassa on, mutta jälki on kuitenkin levollista ja käytännössä miellyttävän jäsentynyttä. Ääniraita on moitteettoman selkeä. Ekstroissa traileri. (IJ)
02/08/2009

Tekijät

Ohjaaja: Michael Apted
Pääosissa: Robert Redford
Kuvaus: Maryse Alberti

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy