Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Shrek

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2001Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: DreamWorksKuva:
4K HDR 1.85
Ääniraita: DTS:X
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 102948EAN: 7333018018846

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (DreamWorks) ellei toisin mainita.

Elokuva

Mai­neen­sa ve­roi­nen ko­ko­per­heen sa­tue­lo­ku­va vih­reästä jäs­tistä, tämän pu­hu­vas­ta aa­si­pa­ris­ta ja vai­he­rik­kaas­ta prin­ses­san pe­las­tus­reis­sus­ta.

Mai­neen­sa ve­roi­nen ko­ko­per­heen sa­tue­lo­ku­va vih­reästä jäs­tistä (Mi­ke Myers/­Sa­mu­li Edel­mann), tämän pu­hu­vas­ta aa­si­pa­ris­ta ja vai­he­rik­kaas­ta prin­ses­san pe­las­tus­reis­sus­ta.
Näkö­kul­ma klas­si­seen ta­ri­naan on hämmäs­tyttävän tuo­re ja tun­nel­ma par­hai­den Dis­ney-a­ni­maa­tioi­den ta­soa. Ku­ten Loi­ri ai­koi­naan lam­pun­hen­gen roo­lis­sa on Edel­mann täy­del­li­nen täy­so­su­ma — mel­keinpä pe­ri­suo­ma­lai­sen — jääräpään roo­liin.
Ee­pos löytää nyt uu­den su­ku­pol­ven, eikä vielä 9-vuo­tias­kaan näytä saa­van tästä hyl­ki­mis­reak­tioi­ta. Ky­seessä to­del­la­kin on ai­kaa kestävä ja oma­peräi­syy­dessään ikä­ra­jo­ja ylittävä sa­tu­seik­kai­lu.

Kuva

Komean värikylläinen ja kontrastiaan myöten iskevä kuva. Jälki on myös ilahduttavan vakaata ja jäsentynyttä, vaikka peritty lähdemateriaali ei 4K:ta ole ollut eikä animaatioita ymmärrettävästi ole 4K:ta varten uudelleen renderöity. Ilme on terävä, mutta jälkikäteen terävöitetyn oloinen minkä huomaa erityisesti liikkuvien kohteiden yksityiskohdissa. Lievää värinää esiintyy mm. korsikossa, Farguahdin hatun reunuksessa ja kioski-ikkunan pielisssä, mutta tätä täytyy etsiä. Muutoin jälki on upean vakaata ja erityisesti HDR-väritoistoltaan vaikuttavaa.

Ääni

Englanninkielinen ääniraita on kokenut korvienkohotuksen DTS:X-muotoon, mutta hyvä suomenkielinen dubbi on muiden pohjoismaisten kielten tapaan yhä häviöllinen DTS5.1.

Ekstrat

Kyseessä on peräti kolmen levyn boksi, joten lisukkeita löytyy hyvinkin yhden viikonlopun tarpeisiin. 4K- ja HD-levyjen lisäksi mukana on uusi lyhytelokuville pyhitetty HD-levy. Aiemmalta Blu-rayltä tutuissa ekstroissa mm. tekijöiden kommenttiraita, poistettuja kohtauksia, musiikkivideoita ja kooste Aasin hahmosta. Lyhytelokuvina Shrek in the Swamp Karaoke Party (3 min), Far Far Away Idol (9 min), Puss in Boots: The Three Diablos (13 min), The Ghost of Lord Farquaad (13 min), Scared Shrekless (26 min), Thriller Night (6 min), The Pig Who Cried Werewolf (7 min), Shrek the Halls (28 min), Donkey's Caroling Christmas-tacular (7 min), Shrek's Yule Log (30 min) ja viisi jaksoa Puss In Boots -sarjasta. (IJ)
18/06/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy