Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Overlord

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2018Kesto: 110 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112747749

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ko­mean B-­luok­kai­nen toi­min­tapläjäys ame­rik­ka­lai­sis­ta las­ku­var­jo­mie­histä, jot­ka löytävät Nor­man­dian mai­hin­nou­sun ta­ka­lin­jas­ta nat­sien zom­bie-­pesäk­keen.

Ko­mean B-luok­kai­nen toi­min­tapläjäys ame­rik­ka­lai­sis­ta las­ku­var­jo­mie­histä, jot­ka löytävät Nor­man­dian mai­hin­nou­sun ta­ka­lin­jas­ta nat­sien zom­bie-pesäk­keen. Wol­fens­tein 3D -pe­lin eläväs­ti mie­leen­tuo­va elo­ku­va on vii­meistä piir­toa myö­ten us­kot­ta­vas­ti luo­tu toi­min­tajännä­ri, jon­ka kie­li ei pil­kistä pos­kes­ta vaik­ka ta­pah­tu­mat ovat­kin täy­sin pos­ket­to­mia.
E­lo­ku­va ku­vit­taa sen ver­ran kun­niak­kaas­ti kaik­ki ku­vi­tel­ta­vis­sa ole­vat kli­seet, että epä­pyhä kei­tos tun­tuu suo­ras­taan tuo­reel­ta. Bru­taa­li vä­ki­val­ta­lo­ru osaa myös an­nos­tel­la ve­ri­sen toi­min­tan­sa ja uut­taa se­kaan puo­lek­si mie­lekkään — tai toi­saal­ta mie­li­puo­li­sen — ta­ri­nan kol­man­nen val­ta­kun­nan yri­tyk­sestä luo­da tu­hat­vuo­ti­nen so­ti­las.
Ko­ko­nai­suus on yllättävän sel­kopäi­nen ja sol­ju­va trip­pi, jo­ka yh­distää Band of Brot­her­sin, Dead Snow:n ja Wol­fens­tein 3D:n osaa­van vir­heettömällä po­ke­ril­la ker­ro­tuk­si vit­sik­si. Va­ka­vas­ti tätä ei to­ki kan­na­ta ereh­tyä ot­ta­maan, mut­ta so­pi­van kes­ken­kas­vui­seen lef­fail­taan tämä on mitä mai­nioin viih­dy­ke.

Kuva & ääni

3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva näyttää mainiolta. Pääosin yöhön sijoittuva elokuva löytää mukavasti yksityiskohtia varjoista ja pitää valonlähteet kirkkaina. Tunnelmallinen väritoisto ja mustan taso ovat komeasti kohdillaan, ja anti yltää vaivatta myös erottelukyvyltään hyvän HD:n tasolle. 4K:ksi anti jää liki jatkuvasti hitusen pehmeäksi. Hyvä ääniraita elävöittää tapahtumiaan uskottavasti.

Ekstrat

4K-levy on ekstraton. Boksin niin ikään sisältämällä blu-rayllä sarja lyhyitä mainoshenkisiä koosteita. (IJ)
05/04/2019

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy