Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Netflix

The Dig

Elokuva:
Kuva & Ääni:

Tekniset tiedot

Formaatti: Netflix
 
Vuosi: 2021Kesto: 112 minuuttia
Julkaisija: NetflixKuva:
2.00
  
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Netflix) ellei toisin mainita.

Elokuva

To­si­ta­ri­naan poh­jau­tu­va ker­to­mus eng­lan­ti­lai­ses­ta aris­tik­raa­tis­ta, jo­ka päättää toi­sen maail­man­so­dan al­la käyn­nistää ar­keo­lo­gi­set kai­vauk­set puu­tar­has­saan.

To­si­ta­ri­naan poh­jau­tu­va ker­to­mus eng­lan­ti­lai­ses­ta aris­tik­raa­tis­ta (Ca­rey Mul­li­gan), jo­ka päättää toi­sen maail­man­so­dan al­la käyn­nistää ar­keo­lo­gi­set kai­vauk­set puu­tar­has­saan. Pa­rin nur­men päeittämän mul­ta­ka­san sisältö on ai­na kieh­to­nut omis­ta­jaan­sa, ja nyt on se vii­mei­nen ai­ka sel­vittää mistä on ky­se.
Sut­ton Hoon kai­vaus­ten to­si­ta­ri­naan poh­jaa­va ker­to­mus on kau­niin yk­sin­ker­tai­nen ja sa­mal­la pa­kah­dut­ta­van elävä pa­la elämää. Lois­ta­va näyt­te­lijä­kaar­ti ja vir­heetön pe­rio­di­to­teu­tus tem­paa­vat mu­kaan­sa, vaik­ka ta­ri­na on­kin simp­pe­li ja skoo­pil­taan ehkä his­to­rial­li­ses­ti mer­kittävä, mut­ta elo­ku­va­na ruo­hon­juu­rel­la viih­tyvä.
Tämän voi­si vit­sail­la ole­van si­sar­teos Hugh Gran­tin elo­ku­val­le "T­he Eng­lish­man who Went up a Hill but Ca­me down a Moun­tain", mut­ta nyt ky­se on mäen pur­ka­mi­ses­ta. Elo­ku­van tun­nel­ma is­kee sa­maa suon­ta, mut­ta vä­hemmän ke­vein el­kein.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu John Pres­to­nin sa­man­ni­mi­seen kir­jaan (2007).

Kuva, ääni & ekstrat

Komea periodikuva on terävä, sävykäs ja virheettömän tyylikäs. Vähin elein ja taidolla luotu periditausta 2. maailmansodan kotirintamalla. Elävä ääniraita. (IJ)
10/02/2021

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy