Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
4K / UHD

Downsizing

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2018Kesto: 135 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4k HDR 2.39
Ääniraita: DTHSHDMA7.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
  EAN: 7340112743789

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

O­ma­laa­tui­nen draa­ma­ko­me­dia mie­hestä, jo­ka päättää ve­nyttää pen­niä ja säästää luon­toa ku­tis­ta­mal­la it­sensä tu­han­sien mui­den ta­voin 5 tuu­man mit­tai­sek­si lil­li­pu­tik­si.

O­ma­laa­tui­nen draa­ma­ko­me­dia mie­hestä (Matt Da­mon), jo­ka päättää ve­nyttää pen­niä ja säästää luon­toa ku­tis­ta­mal­la it­sensä tu­han­sien mui­den ta­voin 5 tuu­man mit­tai­sek­si lil­li­pu­tik­si. Pik­kuih­mis­ten omas­sa pie­nois­pa­ra­tii­sis­sa yk­si kuu­ba­lai­nen si­ka­ri riittää 5000 ih­mi­sel­le ja ta­va­no­mai­set elämänsäästöt tuo­vat mil­jonää­rin elämän­tyy­lin, mut­ta kaik­ki ei ehkä sit­tenkään ole ruu­suil­la tans­si­mis­ta.
En­nak­ko-o­do­tuk­sia fi­lo­so­fi­sem­pi ta­ri­na tuo mie­leen "Fan­tas­tic Voya­ge":n kal­tai­set ta­ka­vuo­si­kym­men­ten tie­teis­seik­kai­lut, jois­sa lap­se­no­mai­nen seik­kai­lu­mie­li vetää huo­maa­mat­ta mu­kaan­sa sa­tu­mai­sel­le tut­ki­mus­mat­kal­le. Trai­le­rin herättämät odo­tuk­set "T­ru­man Show":n uu­sin­nas­ta osoit­tau­tu­vat si­ten on­nel­li­sen vää­rik­si.
E­lo­ku­va pe­reh­tyy ai­hee­seen­sa ilah­dut­ta­van seik­ka­peräi­ses­ti ja aja­tuk­sel­la, jo­ten fan­tas­ti­sen seik­kai­lu­mie­len lisäk­si tar­jol­la on useam­pi näppärä ha­vain­to elämästä tuu­ma­koos­sa. Hu­pai­san sa­tu­mai­nen ta­ri­na kui­ten­kin mean­de­roi kään­teissään tur­han an­tau­muk­sel­li­ses­ti mikä an­taa epi­so­dil­le pe­rin verk­kai­sen tun­nel­man.

Kuva & ääni

Erinomaisen jäsentynyt kuva on filmimäinen, vakaa ja maanläheiseltä väristoistoltaan luonteva. Jälki on kasvojen uurteita ja villapaitojen tekstuureita myöten erottelevaa, mutta kyse ei silti ole aidosta 4K.sta. 3.4K:na kuvattu ja 2K:na masteroitu kuva on silti erittäin hyvä, ja HDR-väritoistoaan myöten vivahteikkaampi kuin keskimääräinen HD-kuva. Hillitty ääniraita hoitaa tonttinsa vähin elein.

Ekstrat

4K-version levy on tuttuun tapaan ekstraton, mutta boksista niin ikään löytyvän HD-version ekstroissa kuusi lyhyttä koostetta. (IJ)
28/05/2018

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy