Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin
4K / UHD

A Quiet Place

Hiljainen paikka 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2018Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
2160 p 2.40*
Ääniraita: Dolby Atmos TrueHD
 
Ikäraja:
(16)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 16 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112745141

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Voi­sin mil­tei lyödä ve­toa, mistä tämän elo­ku­van idea on saa­nut al­kun­sa.

Voi­sin mil­tei lyödä ve­toa, mistä tämän elo­ku­van idea on saa­nut al­kun­sa. Asuu­ko kä­si­kir­joit­ta­jan naa­pu­ri­na vau­va.­fi-tyy­lin lap­si­per­he, joi­den mie­lestä tram­po­lii­nin jat­ku­va jyt­ke kuu­luu pien­ta­loa­lueen har­mo­niaan?
I­dea on ni­mittäin se, että luon­non­mul­lis­tus on tuo­nut lä­hi­tu­le­vai­suu­den maa­pal­lol­le hir­viöitä, jot­ka rea­goi­vat vain ää­neen ja nap­paa­vat saa­lis­taan sen avul­la. Ih­mi­set ovat al­ka­neet pu­hua viit­to­mal­la, ja lap­set ovat hy­vin hil­jaa.
Kään­teis-al­le­go­rial­ta­han tämä vai­kut­taa. Ny­kypäivän Suo­mes­sa to­sin lap­set mie­lestä­ni saa­vat me­kas­taa, kun­han heitä ko­ko ajan ja jo­ka het­ki oh­jaa­vat van­hem­mat al­kai­si­vat pu­hua viit­to­ma­kie­lellä.
E­lo­ku­va yh­distää sci­fin, kau­hun ja ul­koa­va­ruu­den hir­viöt. Tuo­hon vii­mei­seen pitäi­si vii­meistään kom­pas­tua, mut­ta tässä­kin on­nis­tu­taan ai­ka hy­vin.

Kuva, ääni & ekstrat

Aika-ajoin elokuva palaa eri lajityypeissään palaa perusaisteihin. Ja ääni on elokuvataiteelle se toinen peruspylväs. UHD:n kuva puolestaan jakanee katsojan mieliä. Minä pidin pimeyden ja voimakkaiden, lämpimien värien yhdistelmästä. BD puolestaan skaalautuu jotenkin selkeämpänä ja enemmän peruskuvana. Ääniraita toimii mukavan pieteetillä, sillä mitään äänivallia ei tosiaankaan aiheenkaan takia tavoitella. Hirviöiden rapistelut luovat mukavasti tilantuntua. Ekstroihin on tallennettu 35 min. dokumentit. (PS)
26/08/2018

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy