Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Amazon Prime

Amundsen

Elokuva:

Tekniset tiedot

Formaatti: Amazon Prime
 
Vuosi: 2019Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: Amazon Prime 
  
    

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Amazon Prime) ellei toisin mainita.

Elokuva

Ko­mea nor­ja­lai­se­lo­ku­va tut­ki­mus­mat­kai­li­ja Roald Amund­se­nis­ta, jo­ka 1900-­lu­vun alus­sa luo­ta­si sekä etelä- että poh­jois­na­paa.

Ko­mea nor­ja­lai­se­lo­ku­va tut­ki­mus­mat­kai­li­ja Roald Amund­se­nis­ta, jo­ka 1900-lu­vun alus­sa luo­ta­si sekä etelä- että poh­jois­na­paa. Elo­ku­va kes­kit­tyy näi­hin ta­pah­tu­miin vaik­ka kou­lun his­to­rian­kir­jois­sa mies tai­de­taan pa­rem­min tun­tea luo­teisväylän kä­vijänä. Amund­se­nin seik­kai­luis­ta sai­si var­mas­ti ai­kai­sek­si useam­man­kin elo­ku­van, eikä tässä ve­to uh­kaa lop­pua.
Puit­teil­taan vir­heettömän ko­mea pe­rio­di­ta­ri­na esittää Amun­de­se­nin aat­teen­sa aja­ma­na mie­henä, jol­la saat­toi ol­la elämässään useam­pia­kin nai­sia, mut­ta vain yk­si to­del­li­nen ra­kas­ta­ja seik­kai­lu­jen muo­dos­sa. Elo­ku­vaa on kri­ti­soi­tu sen sup­peas­ta otan­nas­ta, mut­ta ke­hut­tu Amund­se­nin esittä­mi­sestä jok­seen­kin vas­ta­kar­vaan kul­ke­va­na egoi­si­ti­na. Ta­sa­pai­noi­lu toi­mii elo­ku­vas­sa hy­vin sillä mies ei vai­ku­ta sen enempää kiil­to­ku­val­ta kuin sietämättömältä öykkä­riltäkään.

Kuva, ääni & ekstrat

Erinomainen kuva tuo etelä- ja pohjoisnavan käsinkosketeltavasti olohuoneeseen. Kuvaus ei todellakaan jää klaustrofobiseksi tai epäuskottavaksi. Äänipuolella jää kirskuu, lumi pettää ja dialogikin soljuu mukisematta. Valitettavasti Amazon Primen käsitys siitä mikä on englanninkielinen ääniraita jää ontuvaksi, eikä norjankielisiä osioita ole tekstistetty kuin saksaksi. Tässä voi siis valita kumpaa kahdesta kielestä osaa paremmin koska englanninkielisiä osioita on lopulta vähän. Elokuva on myös julkaistu Suomessa DVD:nä ja Blu-rayna, joiden kohdalla samasta efektistä ei tarvitse kärsiä. (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy