Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

The Express

The Express: The Ernie Davis Story 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2008Kesto: 124 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 2.40*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(7)
Kielletty alle 7-vuotiailta. Täysi-ikäisen seurassa elokuvan saa esittää enintään kaksi vuotta nuoremmalle.
VET: 209771EAN: 5050582613032

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Har­vi­nai­sen su­la­va­lin­jai­nen elämän­ker­tae­lo­ku­va mus­tas­ta jal­ka­pal­loi­li­jas­ta, jo­ka kää­rii hi­hat ylös ja vähä vähältä selättää pe­li­kentällä niin aiem­mat ennä­tyk­set kuin 50- ja 60-­lu­vuil­la val­lin­neet ro­tu­ra­jat­kin.

Har­vi­nai­sen su­la­va­lin­jai­nen elämän­ker­tae­lo­ku­va mus­tas­ta jal­ka­pal­loi­li­jas­ta, jo­ka kää­rii hi­hat ylös ja vähä vähältä selättää pe­li­kentällä niin aiem­mat ennä­tyk­set kuin 50- ja 60-lu­vuil­la val­lin­neet ro­tu­ra­jat­kin. Unel­mien ta­voit­te­lu, jal­ka­pal­lo ja ra­sis­mi ovat kaik­ki elo­ku­van suu­ria tee­mo­ja, mut­ta gen­ressään har­vi­nai­sen selväjär­ki­nen ja maanlä­hei­nen kä­sit­te­ly luo­vat näistä us­kot­ta­van tuo­reen ja vähä­sii­rap­pi­sen ins­pi­roi­van ker­to­muk­sen.
Kirk­kai­den va­lo­jen, ko­los­saa­lis­ten ko­la­rei­den, pomp­pi­vien cheer­lea­de­rei­den ja ar­mot­to­mien lop­pu­tuu­le­tus­ten tyy­pil­li­ses­ti do­mi­noi­mas­sa gen­ressä tämä on suo­ra­nai­nen yllättäjä, jo­ka hal­lit­see pe­lin­ra­ken­ta­mi­sen, jän­ni­tyk­sen ja huu­mo­rin — ja on­nis­tuu vieläpä muu­ta­mal­la sa­nal­la fi­lo­so­foi­maan ke­hi­tyk­sestä su­ku­pol­vien yli il­man ta­hat­to­mia nau­ru­ref­lek­sejä. Suu­rin kii­tos kuu­luu sym­paat­ti­sil­le hah­moil­le, mut­ta myös tyys­tin il­man su­van­to­ja ete­neväl­le ja lois­ta­vas­ti mo­ment­tin­sa säi­lyttäväl­le ker­ron­nal­le.

Kuva, ääni & ekstrat

Aavistuksen pehmeä, mutta virheettömän levollinen, nostalgisen lämminsävyinen ja viimeisetä piirtoa myöten näyttävä kuva. Iskukykyinen ääniraita pitää mukavasti tunnelmaa yllä myös hyvän musiikkiraidan kautta. Ekstraton. (IJ)
10/12/2009
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy