Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Gemini Man

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 117 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR HFR 1.85
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7340112751760

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Hi­taas­ti lön­tys­te­levä tie­teis­toi­min­tae­lo­ku­va val­tion sa­la-am­pu­jas­ta, jo­ka elä­keiän kyn­nyk­sellä jou­tuu pii­pun toi­sel­le puo­len — tai oi­keas­taan pii­pun mo­lem­min puo­lin.

Hi­taas­ti lön­tys­te­levä tie­teis­toi­min­tae­lo­ku­va val­tion sa­la-am­pu­jas­ta (Will Smith), jo­ka elä­keiän kyn­nyk­sellä jou­tuu pii­pun toi­sel­le puo­len — tai oi­keas­taan pii­pun mo­lem­min puo­lin. Poh­jat­to­man kli­seistä ta­ri­naa ja rau­hal­li­ses­ti mean­de­roi­vaa ker­ron­taa maus­te­taan ver­rat­tain vir­keillä vi­suaa­leil­la ja tek­ni­ses­ti ko­keel­li­sel­la re­fe­rens­si­ku­val­la.
Tämä ei ole hyvä elo­ku­va, ei edes lä­hes­tul­koon hyvä elo­ku­va, mut­ta näyt­te­lijä­kaar­ti on pas­se­li ja kah­den tun­nin vi­suaa­li­nen ko­kei­lu silmä­kark­ki­na kiin­nos­ta­va. Viit­se­liääs­ti ko­reog­ra­fioi­dut toi­min­ta­koh­tauk­set ja ek­soot­ti­set miljööt piir­tyvät tässä hä­kel­lyttävän läsnäo­le­vas­ti eikä kos­kaan voi ol­la täy­sin var­ma mikä ku­vas­sa on tot­ta ja mikä tie­to­ko­neel­la luo­tua. Lo­pul­ta ko­ko­nai­suus on kuin elo­ku­va­mit­taan ve­ny­tet­ty tv-kaup­piaan de­mo, jol­la va­kuu­tel­laan uu­den tek­nii­sen omi­nai­suu­den hie­nout­ta. Tässä tuo omi­nai­suus on suu­rem­pi näyt­teis­tys­taa­juus: 60 ku­vaa se­kun­nis­sa ta­va­no­mai­sen 24 si­jaan.

Kuva

Poikkeuksellisesti 60p:nä eikä 24p:nä taltioitu aito 4K-kuva on huikean vakaa ja erotteleva. Liikkuva avausotos aseman ritiläpinnoilla on luotu esittelemään tallennusformaatin etuja, eikä antia käy moittiminen: jokainen lamelli tuntuu toistuvan virheettömästi kameran liikkeestä huolimatta ja kokonaisuuden geometriä säilyy jatkuvasti kauniina. Suurempi 60 framen kuvatiheys näkyy tässä muutoinkin sulavana liikkeenä, joka nostaa läsnäolon tunnun uusiin sfääreihin, mutta vaatii filmimäisempään ilmaisuun tottuneelta myös totuttelua. Lopputuloksena on hieman televisiomainen kuva, joka on luonnollinen, värikylläinen, terävä ja hyperläsnäoleva. Useampi tausta ja jokunen otos tietokoneella nuorennetusta Will Smithistä jää tosin keinotekoiseksi, mutta keskimäärin anti on komean uskottavaa. Alunperin elokuva on ilmeisesti kuvattu peräti 120fps:nä, joten tässä jää vielä ruutuja käyttämättä.

Ääni

Rauhallinen ääniraita korostaa kuvan ominaisuuksia viemällä huomion tapahtumien keskelle ja välttämällä teatraalisen suuria korostuksia. Dialogi toistuu puhtaasti ja minimalistinen musiikkiraita vailla huomiota.

Ekstrat

4K-levyn ekstroista löytyy kooste tehosteista (3 min.) ja boksin niin ikään sisältämältä HD-levyltä lisäksi noin tunnin edestä lisukkeita. Käännöksessä pistää useampi kukkanen silmään kun muun muassa ”he died off-duty” kääntyy päälaelleen muotoon ”hän kuoli virantoimituksessa” ja ”you’ve got pretty good credit” meni huti hyvänä arvosanana vaikka kyse olisi luottoluokituksesta. (IJ)
13/03/2020

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy