Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Terminaali

The Terminal 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2004Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.81
Ääniraita: DTS
Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 110691EAN: 5050583017945

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

S­te­ven Spiel­ber­gin oh­jaa­ma to­si­poh­jai­nen draa­ma­ko­me­dia ker­too ul­ko­maa­lai­ses­ta mie­hestä, jo­ka maa­han­muut­to­la­kien por­saan­reiän vuok­si jää lim­boon New Yor­kin JFK:n len­to­kentäl­le.

S­te­ven Spiel­ber­gin oh­jaa­ma to­si­poh­jai­nen draa­ma­ko­me­dia ker­too ul­ko­maa­lai­ses­ta mie­hestä (Tom Hanks), jo­ka maa­han­muut­to­la­kien por­saan­reiän vuok­si jää lim­boon New Yor­kin JFK:n len­to­kentäl­le. Ky­ke­nemättä as­tu­maan Yh­dys­val­tioi­hin tai pää­semään ta­kai­sin ko­tiin mies jä­tetään pitkäl­ti omil­leen vael­te­le­maan pit­kin käytä­viä vä­lin­pitämättö­mien ih­mis­ten kiitäessä ohi ho­ri­son­tis­sa li­pu­vien lai­vo­jen ta­voin. Tätä täy­del­li­sempää mo­der­ni­soin­tia au­tiol­le saa­rel­le tai vir­keämpää jat­ko-o­saa Cast Awayl­le on vai­kea ku­vi­tel­la.
T­rai­le­ri to­sin an­taa elo­ku­vas­ta ku­van no­pea­tem­poi­se­na sket­si­ty­ki­tyk­senä, vaik­ka elo­ku­va on to­del­li­suu­des­sa enemmän­kin rau­hal­li­nen, ko­me­dian pil­kah­duk­sil­la kuor­ru­tet­tu draa­ma. Näin ol­len elo­ku­vaan on trai­le­rin näh­tyään help­po pet­tyä en­simmäi­sellä kat­so­mis­ker­ral­la.
Hank­sin ja toi­sen nai­sen ase­maan elämässään jou­tu­neen len­toe­mon (Cat­he­ri­ne Ze­ta-Jo­nes) vä­li­nen suh­de is­tuu se­kin hy­vin elo­ku­van ir­ral­li­suu­den ja päättö­myy­den ku­vauk­seen, mut­tei is­tu ta­va­no­mai­sen ro­mant­ti­sen ko­me­dian muot­tiin.

Kuva, ääni & ekstrat

Havaittavan pehmeä, mutta levollisen ongelmaton ja väritoistoltaan tyylitelty sekä selkeä kuva. Kohina on havaittavaa, mutta tuskin häiritsevää. Sisällöllisesti hillitty, musiikinkäytöltään elegantti ja tilakuvaltaan ambientti ääniraita on teknisesti moitteeton. Tuplalevyn suomeksi tekstitetyistä ekstroissa kuvagalleria, hyvä making of (17 min.) ja sekalaisia dokumentteja elokuvan ideasta, hahmoista, totetuksesta, musiikista ja lentokenttäkokemuksista (115 min.). (IJ)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy