Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Star Trek V - The Final Frontier - Remastered

Star Trek V - The Final Frontier 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1989Kesto: 107 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
MPEG-4 AVC 2.40*
Ääniraita: Dolby TrueHD5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 96609EAN: 7332431994768

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

Je­di-­voi­mia omaa­va us­kon­nol­li­nen hih­hu­li kaap­paa sym­bo­li­sen aa­vik­kop­la­nee­tan dip­lo­maa­tit pant­ti­van­gik­seen ja vaa­tii täh­ti­lii­ton huo­mio­ta.

Je­di-voi­mia omaa­va us­kon­nol­li­nen hih­hu­li kaap­paa sym­bo­li­sen aa­vik­kop­la­nee­tan dip­lo­maa­tit pant­ti­van­gik­seen ja vaa­tii täh­ti­lii­ton huo­mio­ta. Kirk ja kump­pa­nit jou­tu­vat kes­keyttämään nos­tal­gi­sen lo­man­sa Yel­lows­to­nen kan­sal­lis­puis­tos­sa ja suun­taa­maan jäl­leen ker­ran tehtävään kes­ke­neräi­sellä En­terp­ri­sel­la ja va­jaal­la mie­histöllä.
WIl­liam Shat­ner seu­rai­si ka­ve­riaan Leo­nard Ni­moy­ta oh­jaa­jan pal­lil­le ja osal­lis­tui myös ta­ri­nan kynäi­lyyn. Lop­pu­tu­los ei ole huo­no, mut­ta ai­van su­la­vas­ti eivät draa­mal­li­set ai­nek­set, toi­min­ta ja tur­han köm­pelös­ti vil­jel­ty puu­jal­ka­huu­mo­ri yh­teen ni­vou­du. Sar­jan fa­ni osaa naut­tia ren­nos­ta ryhmä­hen­gestä ja mie­histön järk­kymättömästä seik­kai­lu­mie­lestä, jo­ka ei tu­le tyy­dy­te­tyk­si edes ju­ma­lan koh­taa­mi­sel­la.

Kuva

Erinomainen kuva näyttää luontevalta ja löytää mukavasti lisää terävyyttä DVD-tasoon nähden. Muutama otos komentosillalla jää heikosti fokusoiduksi, mutta muutoin jälki on liki moitteetonta. Häviötön Dolby TrueHD -ääniraita tekee tälläkin kertaa parhaansa ja levittää tapahtumia onnistuneesti tilaan.

Ääni

Elokuvan päälle avautuvissa ekstroissa tuttu tietopankkitoiminto ja kaksi kommenttiraitaa. Ensimmäinen, Shatnerin ja tämän tyttären kommenttiraita on sinällään informatiivinen, mutta tuo monin paikoin kiusallisesti mieleen kummisetä III:sen nepotistisena perheharjoituksena. Toinen tuttuja asiantuntijoita käyttävä kommenttiraita osoittautuu selvästi ylivertaiseksi selonteoksi elokuvasta, joka tuntuu artikuloivan myös Shatnerin ajatukset paremmin kuin mies itse.

Ekstrat

Ekstroista löytyvien koosteiden keskeisintä antia ovat hyvä making of (29 min.), sarja poistettuja kohtauksia (4 min.), 2 traileria (HD) ja sarja tv-mainoksia. Lisäksi mukana on sekalainen kokoelma koosteita lehdistötilaisuudesta (14 min.), Shatnerin haastattelusta (15 min.), maskeeraustesteistä (10 min.), pienoismallitesteistä (2 min.), elokuvasta poisjätetyn kivimiehen luomisesta (6 min.), lavastussuunnittelija Hermann Zimmermanistä (19 min.), Nasan ja Trekin suhteesta (HD 10 min.), klingoonipariskunnan näyttelijöistä (13 min.), Nimbus III -planeetasta (HD 3 min.), James Doohanin tähdestä Walk of Famelle (3 min.) ja filosofointia maailmankaikkeudesta (13 min.) ja ympäristöasioista (9 min.). Sokerina pohjalla Harve Bennetin kannustuspuhe myyntiryhmälle (2 min.). Ekstrat on kommenttiraitoja lukuun ottamatta tekstitetty kattavasti suomeksi. (IJ)
18/12/2009

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy