Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Pianisti

The Pianist 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2002Kesto: 143 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
Anamorfinen 1.85
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 106186EAN: 5050582202274

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Puo­lan­juu­ta­lai­sen pia­nis­tin ja sä­veltäjän Wla­dys­law Sz­pil­ma­nin omaelämä­ker­taan pe­rus­tu­va hu­maa­ni ja ins­pi­roi­va sel­viy­ty­mis­ta­ri­na.

Puo­lan­juu­ta­lai­sen pia­nis­tin ja sä­veltäjän Wla­dys­law Sz­pil­ma­nin (1911-2000) omaelämä­ker­taan pe­rus­tu­va hu­maa­ni ja ins­pi­roi­va sel­viy­ty­mis­ta­ri­na. Ta­pah­tu­mat si­joit­tu­vat toi­sen maail­man­so­dan ai­kai­seen Var­so­vaan, nat­sien al­kaes­sa val­loit­taa Eu­roop­paa. Elo­ku­va on Sz­pil­ma­nin he­ti so­dan jäl­keen kir­joit­ta­mal­le teok­sel­le var­sin us­kol­li­nen ku­va­tes­saan jär­kyttä­viä­kin ta­pah­tu­mia kylmän ob­jek­tii­vi­ses­ti, kiih­koi­le­mat­ta. Sz­pil­man sel­viy­tyy so­das­ta hen­gissä op­ti­mis­miin poh­jaa­val­la elämän­ha­lul­laan ja en­nen­kaik­kea in­to­hi­mol­laan mu­siik­kiin. Fre­de­ric Cho­pi­nin mu­siik­ki oli Sz­pil­ma­nil­le tär­keää ja myös elo­ku­vas­sa maan­mie­hen sä­vel­lyk­set ovat mer­kittävässä roo­lis­sa. Nuor­ta Sz­pil­ma­nia esittää Ad­rien Bro­dy ja sak­sa­lai­sup­see­ri­na nähdään Tho­mas Kretsch­mann. Elo­ku­van on oh­jan­nut Ro­man Po­lans­ki. Pia­nis­ti voit­ti kaik­kiaan kol­me Os­ca­ria ja kak­si BAF­TA:a.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on tarkka, eikä ylimääräistä elämistä rajapinnoissa juuri esiinny. Äänimaailman tilantuntu on hyvä, taistelukohtaukset tuntuvat jopa pelottavan läsnäolevilta. Kokonaisuutena tarkastellen tekninen toteutus on oikein hyvätasoinen. Ekstralevyllä on traileri, julistegalleria, kuvagalleria ja dokumentti: "Tarina selviytymisestä" (40 min.), jossa nähdään ohimennen Wladyslaw Szpilman soittamassa Chopinia. (MT)

Tekijät

Ohjaaja: Roman Polanski
Pääosissa: Adrien Brody Thomas Kretschmann Emilia Fox Julia Rayner
Tarina: Ronald Harwood (Wladyslaw Szpilmanin kirjasta)
Kuvaus: Pawel Edelman
Musiikki: Wojciech Kilar

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy