Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Love & Mercy

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2015Kesto: 121 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5051162357575

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Beach Boy­sin lau­lun­te­kijä Brian Wil­so­nin elämän­ker­ta­ku­vaus on on­nis­tu­nees­ti hämärän ra­ja­mail­la häi­lyvä trip­pi, jo­ka py­ris­te­lee roh­keas­ti vas­ta­kar­vaan koh­teen­sa elämän­vai­hei­ta va­lot­taes­saan.

Beach Boy­sin lau­lun­te­kijä Brian Wil­so­nin elämän­ker­ta­ku­vaus on on­nis­tu­nees­ti hämärän ra­ja­mail­la häi­lyvä trip­pi, jo­ka py­ris­te­lee roh­keas­ti vas­ta­kar­vaan koh­teen­sa elämän­vai­hei­ta va­lot­taes­saan. Pe­lot­ta­va, ah­dis­ta­va ja lo­pul­ta myös vai­kea ker­to­mus yrittää uut­taa esiin ra­jo­ja luo­vuu­den ja hul­luu­den sekä hyväk­sikäytön ja ystä­vyy­den vä­liltä.
Sekä luo­mis­voi­man­sa hui­pul­la ole­vaa nuor­ta Wil­so­nia näyt­te­levä Paul Da­no että lää­ke­tok­ku­ras­ta ta­kai­sin nor­maa­lik­si kes­ki-ikäi­sek­si mie­hek­si pyr­kivää Wil­so­nia tul­kit­se­va John Cu­sack saat­ta­vat mo­lem­mat tehdä elämänsä roo­lit. Sil­ti ky­se ei millään muo­toa ole let­keän mu­si­kaa­li­ses­ta pe­ru­selämän­ker­ras­ta. Cu­sac­kin ja Da­non ohel­la myös Paul Gia­mat­ti te­kee kar­mi­van roo­lin julk­kik­sen ra­ha­pus­siin lui­ker­te­le­va­na loi­se­na, toh­to­ri Lan­dynä, jo­ka paa­lut­taa ja­lan­si­jan­sa lääk­keillä ja pa­ra­noial­la.
E­lo­ku­va on saa­nut koh­teel­taan yk­si­no­maan kii­tos­ta au­tent­ti­suu­des­taan. Näin ol­len tätä voi suo­si­tel­la hen­kilöl­le, jo­ka ha­luaa tietää Beach Boy­sien Wil­so­nis­ta kai­ken. Luo­vuu­des­ta tai Beach Boys -bän­din ta­ri­nas­ta elo­ku­va ei kui­ten­kaan pal­joa yritä sa­noa.

Kuva, ääni & ekstrat

Taidolla luotu periodikuva on myös teknisesti tyylikäs. Vetreä ääniraita sukeltaa hyvin psykoosijaksoihin ja hyödyntää toisinaan myös bändin musiikkiia, mutta ei suoranaisesti elä tästä. Ekstroissa kommenttiraita, poistettuja kohtauksia (7 min.) ja kooste oikean ilmeen tavoittelusta (11 min.). (IJ)
17/02/2016

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy