Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

A Haunting in Venice

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2023Kesto: 103 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
1080p 1.85
Ääniraita: DTSHDM7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 7333018028876

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Her­cu­le Poi­rot on vetäy­ty­nyt sa­pat­ti­va­paal­le Ve­net­siaan, mut­ta yli­luon­nol­li­suu­den kans­sa flirt­tai­le­va mys­tee­ri pa­kot­taa hä­net taas kä­ryyt­te­lemään har­mai­ta ai­vo­so­lu­ja.

Her­cu­le Poi­rot (Ken­neth Bra­nagh) on vetäy­ty­nyt sa­pat­ti­va­paal­le Ve­net­siaan, mut­ta yli­luon­nol­li­suu­den kans­sa flirt­tai­le­va mys­tee­ri pa­kot­taa hä­net taas kä­ryyt­te­lemään har­mai­ta ai­vo­so­lu­ja. Se mikä lo­pul­ta on tois­maal­lis­ta ja mikä tämän maail­man kon­nuuk­sia on mes­ta­riet­sivän rat­kot­ta­va.
E­lo­ku­va pe­rus­tuu Agat­ha Ch­ris­tien kir­jaan "Hal­lowe'en Par­ty" (1969). Kir­jan ta­pah­tu­mat on tässä siir­ret­ty her­kul­li­ses­ti Eng­lan­nis­ta Ve­net­siaan, missä kaik­ki yli­luon­nol­li­set ulot­tu­vuu­det tun­tu­vat ole­van ar­ki­sen mah­dol­li­sia. Ve­dellä on ta­ri­nas­sa oma eri­tyi­nen roo­lin­sa, jo­ka nyt vain te­hos­tuu ko­ko kau­pun­gin äyskäröi­dessä me­ren­poh­jaa vas­taan.
Pa­kah­dut­ta­van ko­mea jännä­ri tai­taa va­lon ja var­jon käyttä­mi­sen eikä Ve­net­sia voi­si lai­na­ta ta­pah­tu­mil­le upeam­paa näyttämöä. Näy­telmämäi­sen in­tii­mi ta­ri­na on jän­nittävä ja kieh­to­va ole­mat­ta klaust­ro­fo­bi­nen vaik­ka ta­pah­tu­mat pääa­sias­sa si­joit­tu­vat­kin yh­den kar­ta­non sisään.

Kuva

Komean elokuvamainen kuva on tumma, värikylläinen, vakaa ja HD-tason puitteissa miellyttävän erotteleva. Salama välähtää, varjot kätkevät murhaajan ja sekä sade, että hikikarpalot otsalla välittyvät uskottavasti. 4K-kuosia jää hieman kaipaamaan, mutta kokonaisuus toimii myös näin.

Ääni

Dialogivetoinen ääniraita elää tuolin reunalla ja jopa ajoittainen säikyttely toimii hyvin. Silti tunnelma on intiimin teatterimainen ja Kenneth Branagh'n lausunto ihalitavan eksaktia ja soljuvaa.

Ekstrat

Ekstroissa viihdyttävä, mutta väjävillainen making of (26 min.) sekä sarja poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia (8 min.).

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy