Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Pride and Prejudice

Ylpeys ja ennakkoluulo 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2005Kesto: 127 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
VC-1 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(3)
Sallittu kaikenikäisille. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 201061EAN: 5050582777314

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Genre

Elokuva

Kun­nian­hi­moi­nen ja vii­meis­tel­ty Ja­ne Aus­ten -­fil­ma­ti­soin­ti lie­nee pitkäl­ti syytön pa­him­paan puut­tee­seen­sa, jo­ka on se va­li­tet­ta­va to­sia­sia, että jo­ku muu ker­toi jo sa­man ta­ri­nan mon­ta ker­taa eläväm­min.

Kun­nian­hi­moi­nen ja vii­meis­tel­ty Ja­ne Aus­ten -fil­ma­ti­soin­ti lie­nee pitkäl­ti syytön pa­him­paan puut­tee­seen­sa, jo­ka on se va­li­tet­ta­va to­sia­sia, että jo­ku muu ker­toi jo sa­man ta­ri­nan mon­ta ker­taa eläväm­min.
BBC:n tuot­ta­man upean te­le­vi­sio­sar­jan ja­lanjäl­jissä kul­ke­mi­nen on haas­ta­va tehtävä mil­le ta­han­sa elo­ku­val­le. Sar­jan vii­dessä tun­nis­sa — ja lu­kuis­ten uu­sin­to­jen myötä — tu­tuk­si te­kemät hah­mot ja ta­pah­tu­mat uh­kaa­vat elo­ku­vas­sa jäädä hätäi­sik­si hah­mo­tel­mik­si ja edeltä­jiinsä näh­den kal­peik­si ko­pioik­si. Ti­lan­ne kär­jis­tyy kun elo­ku­va pyr­kii suo­ra­vii­vai­sen vähäe­lei­seen il­mai­suun, jos­sa tu­tut koh­tauk­set kiitävät ta­sai­sel­la vir­ral­la ohi ja hah­mo­jen tun­nes­kaa­la on vi­ri­tet­ty rau­ta­kan­gel­la. Rea­lis­mi voi­si is­keä­kin el­lei edeltäjä oli­si yh­distä­nyt draa­maa ja ko­me­diaa niin vir­heettömällä ajoi­tuk­sel­la.

Kuva & ääni

Jäsentynyt ja väritoistoltaan luonteva kärsii paikoin voimakkaasta rakeisuudesta. Jälki on erottelevaa ja pääosin miellyttävän levollista, mutta teräväpiirron aateliin tämä ei yllä. Dialogiltaan monotonisen kankea elokuva herää henkiin tunnelmallisen musiikkiraidan ja tilaan levittäytyvien luonnon voimien kautta.

Ekstrat

Ekstroissa ohjaajan kommenttiraita, HBO:n tekemä making of, vaihtoehtoinen loppu, näyttelijöiden haastatteluja ja koosteet Jane Austenista, Bennetien suvusta, deittailun politiikasta ja kartanoista. (IJ)
29/12/2010

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy