Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

13 - Thirteen

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2010Kesto: 87 minuuttia
Julkaisija: Future FilmKuva:
Anamorfinen 2.35*
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 258123EAN: 6416548544618

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Future Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Tämä spoi­laa hie­man, jo­ten kat­so lef­fa en­sin.

Tämä spoi­laa hie­man, jo­ten kat­so lef­fa en­sin. An­ton Cor­bij­nin Cont­ro­lis­sa kos­ket­ta­vas­ti Joy Di­vi­sion Ian Cur­ti­sin sur­keut­ta näy­tel­leen Sam Ri­leyn herk­kyys luo hyvää vas­ta­pai­no ai­he­pii­rin: suur­ri­kol­li­set ha­ke­vat ad­re­na­lii­ne­ja ja suur­voit­to­ja jär­jestämällä osal­lis­tu­jil­leen hen­gen­vaa­ral­li­sia pe­lejä. Har­vem­min on ny­kyih­mi­sen pi­meitä puo­lia ku­vat­tu yhtä osu­vas­ti toi­min­tae­lo­ku­van kei­noin. Tässä on län­si­mai­sen ih­mi­sen ko­ko raa­dol­li­nen ko­ko­var­ta­lo­ku­va.
13 kuu­luu klas­sik­ko­kaar­tiin Za­rof­fin koi­ris­ta ai­na Kau­riin­metsästäjän kaut­ta Batt­le Roya­leen. Ky­seessä on uu­sin­ta­ver­sio geor­gia­lais­syn­tyi­sen oh­jaa­jan elo­ku­vas­ta 13 Tza­me­ti (2005). Idän pe­rin­tei­nen fi­lo­so­fia vä­lit­tyy uu­teen­kin ver­sioon: yh­den ih­mi­sen elämällä ei ole yh­teisöl­le juu­ri­kaan mer­ki­tystä. Lä­hei­sil­le sitä­kin enemmän.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva tavoittelee italialaista, 1970-luvun kelmeän pehmeää tyyliä (tai ainakin se tulee hyvällä tahdolla mieleen). Keskitason ääniraita. Ei ekstroja. Kestoa liioitellaan 10 minuutilla takakannessa. (PS)
25/05/2011

Traileri

Tämä video on ehkä jo poistettu YouTube:sta. Kokeile kuitenkin?

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy