Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Downton Abbey - A New Era

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2022Kesto: 125 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(S)
Sallittu kaikenikäisille.
  EAN: 7333018023420

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Elokuva

Down­ton Ab­bey -­sar­jan jäl­kielämä jat­kuu toi­seen elo­ku­vaan li­ki sau­mat­to­mas­ti.

Down­ton Ab­bey -sar­jan jäl­kielämä jat­kuu toi­seen elo­ku­vaan li­ki sau­mat­to­mas­ti. Ko­mea ja viih­dyttävä epi­so­di pas­sit­taa köö­rin Ri­vie­ran mai­se­miin missä yllä­tys­pe­rintö ko­lis­te­lee lup­sa­kas­ti vaa­te­kaap­pien luu­ran­ko­ja. Myös ää­nie­lo­ku­vien tu­lo saa ta­ri­nas­sa her­kul­li­sen ase­man.
Tyy­li­puh­das ja draa­mal­taan ti­mant­ti­nen elo­ku­va on hi­tu­sen tiu­kal­le vi­ri­tet­ty yrittäessään mah­dut­taa elo­ku­va­mit­taan ta­ri­nan kaa­ren, jo­ka sar­jas­sa oli­si ehkä avau­tu­nut puo­len kau­den yli. Siir­tymät ovat ly­hyitä ja dia­lo­gi pai­koin hie­man hätäistä, mut­ta ko­ko­nai­suus on ele­gant­ti ja fa­ne­ja miel­lyttävä.
Roo­lis­taan van­ha­na krei­vittä­renä muun muas­sa kol­me Em­my-pal­kin­toa ja Gol­den Glo­ben na­pan­nut Mag­gie Smith te­kee tässä exi­tinsä. Ai­ka kul­kee muu­toin­kin hah­mo­jen har­maan­tues­sa ja peh­men­tyessä, mut­ta tai­val on ten­hoa­van tah­di­kas ja ajan­ku­va suo­ras­taan kou­kut­ta­va.

Kuva

Erinomainen kuva toistaa kartanon loiston ja Rivieran paahteen satumaisen ajattomasti. Jälki on muikean värikylläistä ja miellyttävän jäsentynyttä. Toistossa on 4K-elokuvien jälkeen ripaus puuteria, mutta tyylikkäästi.

Ääni

Tasokas ääniraita artikuloi dialoginsa tarkasti ja luo miljöönsä elävästi. Lordi Granthamin (painoa selkeästi pudottanut Hugh Bonneville) ääni tuntuu olevan hieman karhea ja heikko, huomattavasti näin, mutta koska muiden hahmojen dialogi toistuu miltei tuttuun tapaan kyse ei oletettavasti ole tekniikasta.

Ekstrat

Kansipaperissa tämän mainitaan olevan "Collector's Edition", mutta tästä huolimatta levyltä ei löydy lainkaan ekstroja. Maailmalla mukaan on mahtunut ohjaajan kommenttiraita ja reilun puolen tunnin edestä koosteita. (IJ)
29/09/2022

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy