Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Home

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2009Kesto: 90 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
1080p 1.78*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
[3]
Sallittu kaikenikäisille julkaisijan ilmoituksella. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 3 vuotta.
VET: 219746EAN: 5050582750119

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

Va­lo­ku­vaa­ja ja il­mas­toak­ti­vis­ti Yann Art­hus-­Bert­ran­din juon­ta­ma do­ku­ment­ti esit­te­lee maa­pal­loa il­mas­ta kä­sin ta­voit­tee­naan saa­da ih­mi­set kiin­nos­tu­maan luon­non­suo­je­lus­ta.

Va­lo­ku­vaa­ja ja il­mas­toak­ti­vis­ti Yann Art­hus-Bert­ran­din juon­ta­ma do­ku­ment­ti esit­te­lee maa­pal­loa il­mas­ta kä­sin ta­voit­tee­naan saa­da ih­mi­set kiin­nos­tu­maan luon­non­suo­je­lus­ta. Do­ku­ment­ti täy­dentää luon­to­do­ku­ment­tien an­tia mai­niol­la ta­val­la kääntämällä HD-ka­me­rat ih­mi­seen luon­non kes­kellä. Tar­kas­te­lu ei an­na mai­rit­te­le­vaa ku­vaa ih­mi­se­los­ta, jo­ten do­ku­ment­ti muut­tuu vä­hi­tel­len hui­kei­den vi­suaa­lien ku­vit­ta­mak­si saar­nak­si ih­mi­sen ai­kaan­saa­mas­ta tu­hos­ta ja kut­suk­si miet­timään mitä asial­le voi­si tehdä.
Do­ku­men­tin il­mei­nen ver­tai­lu­koh­ta on BBC:n tuot­ta­ma ja Da­vid At­ten­bo­rough'n juon­ta­ma "P­la­neet­tam­me maa", jo­ka kes­kit­tyi puh­taan luon­non ih­mei­siin ja pi­ti ih­mi­set tiu­kas­ti ka­me­ran ta­ka­na. Mo­lem­mat do­ku­men­tit herättävät kun­nioi­tus­ta luon­toa koh­taan, mut­ta siinä missä At­ten­bo­rough'n tar­koi­tuk­se­na oli va­lis­taa on tässä ta­voit­tee­na ak­ti­voin­ti. 90-mi­nuu­tin kes­to toi­mii kui­ten­kin tätä ta­voi­tet­ta vas­taan, sillä ko­meis­ta ja ka­ma­lis­ta nä­ky­mistä huo­li­mat­ta, saar­naan eh­tii jo tur­tua en­nen soh­val­ta ylös nou­se­mis­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Upeasti kuvattu elokuva näyttää lähestulkoon yhtä komealta kuin genren ylittämätön referenssiteos "Planeettamme maa". Kuva on tarkka ja värikylläinen, mutta tarkkuus ymmärrettävästi hieman vaihtelee lähteen mukaan. Myös väripinnat menevät paikoin tukkoon. Puhtaan ongelmaton ääniraita. Ekstraton. (IJ)
22/09/2010

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.

Samalta ohjaajalta

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy