Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Intohimon tuulet

Legends of the Fall 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1995Kesto: 133 minuuttia
Julkaisija: SonyKuva:
MPEG-4 AVC 1.85
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 99225EAN: 5051162278276

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Sony) ellei toisin mainita.

Kuvat

Julia Ormond kanana kukkolassa ja Brad Pitt aisalla
Julia Ormond kanana kukkolassa ja Brad Pitt aisalla

Elokuva

Suu­ren mit­ta­luo­kan draa­ma seu­raa kol­men vel­jek­sen tietä ko­ti­far­mil­ta Mon­ta­nas­ta en­simmäi­sen maail­man­so­dan tais­te­lu­ken­til­le ja ta­kai­sin ko­tiin me­ne­tyk­sen, rak­kau­den ja ris­ti­rii­to­jen riu­dut­ta­ma­na.

Suu­ren mit­ta­luo­kan draa­ma seu­raa kol­men vel­jek­sen tietä ko­ti­far­mil­ta Mon­ta­nas­ta en­simmäi­sen maail­man­so­dan tais­te­lu­ken­til­le ja ta­kai­sin ko­tiin me­ne­tyk­sen, rak­kau­den ja ris­ti­rii­to­jen riu­dut­ta­ma­na. Eri­no­mai­sen näyt­te­lijä­kaar­tin vetämästä ja tun­nel­mal­li­sen mu­siik­ki­rai­dan säestämästä elo­ku­vas­ta ei draa­ma tai saip­pua­mai­sia kään­teitä puu­tu, mut­ta gen­reen eri­kois­tu­neen oh­jaa­jan kä­sissä sop­pa py­syy mauk­kaa­na. Näin siitä­kin huo­li­mat­ta, että elo­ku­va käyn­nis­tyy kun­nol­la vas­ta en­simmäi­sen puo­len tun­nin jäl­keen.
Sa­kean sen­ti­men­taa­lis­ten ee­pos­ten kok­ki­na kun­nos­tau­tu­neen Edward Zwic­kin ural­la "In­to­hi­mon tuu­let" edus­taa "Vii­mei­sen Sa­mu­rain" ohel­la sitä sii­rap­pi­sin­ta tuo­tan­toa, jo­ka ti­pah­taa ku­ta­kuin­kin sa­maan sar­jaan kuin Bruck­hei­me­rin Pearl Har­bor. Näissä epä­rei­lu­jen vas­toinkäy­mis­ten ja vah­vo­jen, mut­ta haa­voit­tu­vais­ten san­ka­rien ympä­ril­le ra­ken­tu­vis­sa ta­ri­nois­sa on juu­ri so­pi­va an­nos fa­ta­lis­mia ja ro­man­tiik­kaa elä­myk­sel­li­sen elo­ku­va­ko­ke­muk­sen luo­mi­sek­si. Näistä elo­ku­vis­ta jo­ko pitää tai niitä vi­haa.
Ko­vin kauas eivät mie­hen muut­kaan pääe­lo­ku­vat — tah­ri­tun evers­tin hy­vi­tyk­sestä ja yk­sittäi­sen ur­heu­den tun­nus­ta­mi­ses­ta ker­to­va "Tu­li­ko­kees­sa", Puo­lan vas­ta­rin­ta­liik­keestä ker­to­va "Uh­ma" ja ve­ri­ti­mant­tien ympä­ril­le ra­ken­tu­va "B­lood Dia­mond" — tästä kaa­vas­ta poik­kea. Yh­dys­val­tain sisäl­lis­so­dan ai­kai­ses­ta mus­tas­ta komp­pa­nias­ta ker­to­vas­sa "G­lo­ry":ssä Zwic­kin so­ke­ri sen si­jaan kie­hui yli.

Kuva & ääni

Hallittu filmimäinen kuva on visuaalisesti hiottu, mutta teräväpiirtokuvana vain toimivaa keskikastia. Kauttaaltaan vähintään hieman pehmeä kuva valahtaa tummissa otoksissa tukkoiseksi ja myös kohina on paikoin havaittavaa. James Hornerin suurten eeposten henkeen säveltämä musiikkiraita on upeaa kuunneltavaa ja maailmansodan taistelut leviävät mukavasti tilaan.

Ekstrat

Ekstroissa kaksi hyvää tietopitoista kommenttiraitaa (ensimmäisellä ohjaaja ja Pitt, jälkimmäisellä kuvaaja John Toll ja tuotantosuunnittelija Lilly Kilvert), poistettuja kohtauksia, mainoshenkinen esittelykooste ja lyhyt kooste lavasteista. (IJ)
11/03/2011
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy