Yli 10 600 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Robin Hood

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2010Kesto: 141/157 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.40
Ääniraita: DTS:X Master Audio
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
VET: 234587EAN: 5053083140489

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Rooman legioonalaisesta Englannin ristiretkeläiseksi edennyt Russell Crowe on elementissään
Rooman legioonalaisesta Englannin ristiretkeläiseksi edennyt Russell Crowe on elementissään
Romantiikka jää elokuvassa sivualalle, mutta sama ei päde Cate Blanchettin lujaluonteiseen Marioniin
Romantiikka jää elokuvassa sivualalle, mutta sama ei päde Cate Blanchettin lujaluonteiseen Marioniin

Elokuva

G­la­diaat­to­ri-­kak­si­kon Rid­ley Scott & Rus­sell Crowe kä­denjäl­keä huo­ku­va Ro­bin Hood pyr­kii uut­ta­maan ta­run lu­kui­sis­ta eri ver­siois­ta sen ai­doim­man ja to­dennäköi­simmän kan­ta­muo­don.

G­la­diaat­to­ri-kak­si­kon Rid­ley Scott & Rus­sell Crowe kä­denjäl­keä huo­ku­va Ro­bin Hood pyr­kii uut­ta­maan ta­run lu­kui­sis­ta eri ver­siois­ta sen ai­doim­man ja to­dennäköi­simmän kan­ta­muo­don. Tu­lok­se­na on vetävän rou­hea ja upean vir­ta­vii­vai­nen uu­del­leen­ker­ron­ta le­gen­dan syn­nystä, jo­ka saa muut fil­ma­ti­soin­nit Ke­vin Cost­ne­rin täh­dittämä lem­men­lu­ri­tus etu­nenässä vai­kut­ta­maan pa­has­ti ku­lah­ta­neil­ta.
Puit­teil­taan ko­mea ja yk­si­tyis­koh­dil­taan elävä elo­ku­va hi­vut­taa neu­vo­kas­ta ri­vi­so­ti­las­ta us­kot­ta­vas­ti koh­ti ko­ko maail­man tun­nis­ta­maa san­ka­ria, eivätkä har­vat ta­va­ra­merk­kio­tok­set­kaan pistä silmään. Rik­kail­ta ryös­te­ly ei kuu­lu vielä tässä mie­hen re­per­tuaa­riin, mut­ta on­net­ta­ren suo­mat mah­dol­li­suu­det tu­le­vat muu­toin ha­na­kas­ti hyö­dyn­ne­tyk­si.
Pääo­san Rus­sell Crowe on odo­te­tus­ti vah­voil­la roo­lis­sa, jol­la on pal­jon yh­teistä Gla­diaat­to­rin Ma­xi­muk­sen kans­sa, jos­kin nyt mo­ti­vaa­tio­na on vää­ryy­den oi­kai­se­mi­nen il­man kos­ton vi­vah­tei­ta. Sor­to joh­taa oi­keu­tet­tuun vas­ta­rin­taan ja lop­pu on his­to­riaa.
Ker­ron­nan tah­ti löys­tyy hie­man elo­ku­van lop­pu­puo­lis­kol­la, mut­ta sin­ne as­ti imu on jo­pa vii­den täh­den ar­vois­ta. Hie­noi­nen tyy­li­vir­he on myös san­ka­rin mil­tei yhtäai­kai­sel­ta vai­kut­ta­va mels­kaa­mi­nen useal­la rin­ta­mal­la lo­pun ka­hi­nois­sa.
Tässä ar­vioi­dun oh­jaa­jan ver­sion lisäk­si le­vyltä löy­tyy 16 mi­nuut­tia ly­hyem­pi al­ku­peräi­nen teat­te­ri­ver­sio.

Kuva

Hyvä kuva on vakaa, väritoistoltaan iskevä ja erottelukyvyltään miellyttävän jäsentynyt. 35mm filmiltä uudelleen skannattu ja 4K:na masteroitu kuva edustaa aitoa 4K:ta, joten lupa on odottaa, että veri virtaa, aallot vellovat ja periodipatina pitää kuosinsa komeasti. Näin onkin. Hevosten kullatut valjaat, miesten haarniskat ja rantahietikon heinät piirtyvät vaikuttavasti loppukohtauksessa, eikä maanläheisestä paletista puutu loistoa ennen sitäkään. Filmirae on hallittua kautta elokuvan. Useampi otos siellä täällä jää referenssitasosta - muutama otos jopa selvästi, mitä on verkossakin kritisoitu. Tästä huolimatta anti on taidokasta ja tyylikästä.

Ääni

Virkeä ja energinen ääniraita taitaa momentin ilman, että mikään osa-alue menisi yli tai puuroutuisi. Iskevä, tehokkaalla musiikkiraidalla varustettu ääniraita luo hyvin tunnelmaa.

Ekstrat

4K on ekstraton. Boksin HD-levyltä löytyy lisukkeeksi kuvagallerioita alustuksin. (IJ)
07/08/2020

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2023 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy