Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Mortal Engines

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 2019Kesto: 128 minuuttia
Julkaisija: UniversalKuva:
4K HDR 2.39
Ääniraita: Dolby Atmos
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
  EAN: 5053083184520

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Universal) ellei toisin mainita.

Kuvat

Elokuva

O­min­ta­kei­nen fan­ta­siajännä­ri tu­le­vai­suu­des­ta, jos­sa kau­pun­geis­ta on tul­lut te­la­ket­juil­la pit­kin ta­san­ko­ja liik­ku­via me­kaa­ni­sia hir­viöitä, jot­ka syövät toi­siaan kuin nälkäi­set saa­lis­ta­jat kon­sa­naan.

O­min­ta­kei­nen fan­ta­siajännä­ri tu­le­vai­suu­des­ta, jos­sa kau­pun­geis­ta on tul­lut te­la­ket­juil­la pit­kin ta­san­ko­ja liik­ku­via me­kaa­ni­sia hir­viöitä, jot­ka syövät toi­siaan kuin nälkäi­set saa­lis­ta­jat kon­sa­naan. Tätä näyttämöä vas­ten avau­tu­va ikiai­kai­nen sa­tu ot­taa san­ka­reik­seen po­jan ja tytön, joi­den täy­tyy yh­dessä oi­kais­ta jäl­jellä ole­van ih­mis­kun­nan kurs­si en­nen kuin edessä on uu­si ydin­tu­ho.
Post-a­po­ka­lyp­ti­sen aja­ton ja ku­vas­tol­taan pe­rin brit­ti­hen­ki­nen miljöö ot­taa in­noi­tuk­sek­seen ruos­tei­sen me­tal­lin ja höy­ry­ko­neet, joi­den poh­jal­ta syn­tyy viih­dyttävän vie­ras seik­kai­lu kai­kis­ta tu­tuis­ta ai­nek­sis­ta huo­li­mat­ta. Ko­ko­nai­suus on sekä ta­ri­nal­li­ses­ti että vi­suaa­li­ses­ti ah­det­tu, mikä tar­joaa pal­jon pu­rek­sit­ta­vaa, mut­ta vain vähän syitä sa­mais­tua hah­moi­hin. Vyyh­ti on viih­dyttävä, mut­ta kai­kes­ta hyvästä huo­li­mat­ta har­mil­li­sen me­kaa­ni­nen.

Kuva & ääni

Näpsäkkä kuva tarjoilee fantastisen miljöön vivahteikkaasti ja usein upean terävästi. Peräti 8K:na kuvattu ja ilmeisesti 4K:na masteroitu kuva edustaa aitoa 4K:ta. Jokunen otos siellä täällä jää pehmeäksi — jopa pehmeämmäksi kuin hyvältä HD:ltä odottaisi — mutta tämän vastapainona on komean jäsentynyt, eksakti ja patinoitu kuva, jonka sisällössä ei ole mielikuvitusta säästelty. Parhaimmillaan jälki on sekä lähikuvissa että toiminnan tuoksinnassa värikylläistä ja syväterävää tavalla, jota ei ole 4K-elokuvissa totuttu näkemään. Puhdas ja sopivan yrmy ääniraita luo tapahtumille auttavasti intensiteettiä, mutta pitää kerronnan iltapäiväkerhon sadun tasolla.

Ekstrat

4K-version ekstroissa ohjaajan kommenttiraita ja kooste elokuvan miljööstä. Boksin niin ikään sisältämällä elokuvan HD-versiolla lisäksi neljä koostetta tarinan esinäytöksestä, hahmoista ja elokuvan synnystä. (IJ)
03/06/2019

Traileri

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy