Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
DVD

Valamiehen painajainen

Trial by Jury 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 1994Kesto: 102 minuuttia
Julkaisija: Nordisk FilmKuva:
Anamorfinen 1.77
Ääniraita: Dolby Surround
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: V-02476EAN: 6420201170915

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Nordisk Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Va­le­rie Als­ton kuu­luu va­la­mie­histöön oi­keu­denkäyn­nissä, jos­sa kä­si­tellään vuo­sia jat­ku­nei­ta ita­lo­ma­fian jär­jes­te­le­miä mur­hia New Yor­kin alueel­la.

Va­le­rie Als­ton (Joan­ne Whal­ley-Kil­mer) kuu­luu va­la­mie­histöön oi­keu­denkäyn­nissä, jos­sa kä­si­tellään vuo­sia jat­ku­nei­ta ita­lo­ma­fian jär­jes­te­le­miä mur­hia New Yor­kin alueel­la. Va­le­rie us­koo ole­van­sa suo­rit­ta­mas­sa määrät­tyä "tehtävää". Siitähän ei so­vi kieltäy­tyä, vaik­ka vää­rin ää­nestä­mi­nen saat­tai­si­kin koi­tua koh­ta­lok­kaak­si. Ma­fian taus­ta­jou­kot va­lit­se­vat tie­ten­kin juu­ri Va­le­rien va­la­mie­histön hei­koim­mak­si len­kik­si.
Ko­vin odo­te­tus­ti taa­per­ta­va ame­rik­ka­lai­nen tril­le­ri. Kä­si­kir­joi­tus on kuin jol­tain kau­kai­sel­ta ai­ka­kau­del­ta, ajal­ta en­nen mo­der­nia tril­le­riä, jol­loin ei tar­vin­nut yleisöä vielä sen kum­mem­min yllättää. Oh­jauk­sen ja leik­kauk­sen yh­te­ne­viä epä­koh­tia on muil­ta­kaan osin ai­hee­ton­ta kiistää. Heywood Goul­din elo­ku­vas­ta puut­tuu lii­ke.
Tär­keimmät koh­tauk­set on ra­ken­net­tu muu­ta­man pää­hen­kilön va­raan, näyt­te­lijöistä ei saa­da ir­ti mitään. Vain Gab­riel Byr­nen ja Ed Lau­te­rin täyttä­miin mi­nuut­tei­hin saa­daan pu­hal­let­tua jon­kin­lai­nen hen­ki. Lap­sel­li­ses­ti ään­te­levä Whal­ley-Kil­mer on to­dis­te­tus­ti väärällä alal­la.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva värisee, mattapintaisuutta ei ole saatu hävitettyä. Tummuus on häiritsevää. Heikkotasoinen ääniraita keskittyy lähinnä puheen toistamiseen. Surround on käytännössä mono. Ekstroja ei ole. (VA)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy