Yli 10 800 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
4K / UHD

Star Trek VIII - First Contact

Star Trek VIII - Ensimmäinen yhteys 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: 4K / UHD
 
Vuosi: 1996Kesto: 111 minuuttia
Julkaisija: ParamountKuva:
4K HDR 2.35
Ääniraita: Dolby TrueHD7.1
 
Ikäraja:
(12)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ohjelman saa luovuttaa vain 12 vuotta täyttäneelle.
VET: 100089EAN: 7333018026278

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Paramount) ellei toisin mainita.

Elokuva

En­simmäi­nen it­senäi­nen uu­den su­ku­pol­ven Star Trek -e­lo­ku­va usut­taa Bor­git so­ta­ja­lal­le En­terp­ri­sea ja ko­ko ih­mis­kun­taa vas­taan.

En­simmäi­nen it­senäi­nen uu­den su­ku­pol­ven Star Trek -e­lo­ku­va usut­taa Bor­git so­ta­ja­lal­le En­terp­ri­sea ja ko­ko ih­mis­kun­taa vas­taan. Ai­ka­hy­pyn seu­rauk­se­na kap­tee­ni Pi­card mie­histöi­neen pää­tyy nenä­tys­ten ko­ko täh­ti­mat­kai­lun isän (Ja­mes Cro­mwell) kans­sa, jol­le on Bor­gien ai­ka­kir­jois­sa va­rat­tu hie­man ter­mi­naat­to­rei­den John Con­no­ria muis­tut­ta­va roo­li. Bor­geil­ta to­sin tun­tuu puut­tu­van Sky­ne­tin päättäväi­syys, ja niinpä uh­ka ei on­nek­si pää­se kä­si­var­ren mit­taa lä­hemmäs to­teu­tu­mis­ta.
Poi­ka­mai­nen seik­kai­lu rul­laa nä­tis­ti eteenpäin ja ka­ra­mel­livä­rein ko­ris­tel­lut mie­li­ku­vi­tuk­sek­kaat miljööt tar­joa­vat ta­pah­tu­mil­le näyttävät puit­teet. Ai­noas­taan ko­ne­pis­too­lil­la räis­ki­mi­nen tun­tuu har­ha-as­ke­leel­ta, mut­ta se­kin on pie­ni kau­neus­vir­he muu­toin lup­sa­kas­sa tie­teisd­raa­mas­sa.

Kuva

Erinomainen filmimäinen kuva on mustemaisen synkkä, kirpeän värikylläinen ja miellyttävän erotteleva. Aikapyörteet, vaiheiset, alusten paneelit ja hahmojen kasvojen uurteet näyttävät kaikki komealta. On helppoa kuvitella, että kyseessä on uunituore elokuva, jonka näkee nyt ensimmäistä kertaa - eikä tätä suurempaa kunnianosoitusta voisi 90-luvun elokuva osalleen ansaita. Se vähä mitä hävitään toiston viiltävyydessä voitetaan kirkkaasti luonnollisena, mutta häiröttömänä filmirakeena.

Ääni

Napakka ääniraita pitää dialogin iholla, räjähdykset sekä vaiheistulen uskottavana ja levittäytyy myös tilaan vaikuttavasti. Erityisesti borgien läsnäolo tuntuu takakanavia myöten.

Ekstrat

4K-version ekstroissa löytyy kolme kommenttiraitaa (mm. ohjaaja ja käsikirjoittajat) ja tekstipohjainen kommenttiraita. Boksin blu-rayllä lisäksi tietopankki, teaseri (HD), traileri (HD), kuvagalleria ja sarja koosteita tuotannosta (yht. 68 min.), tarinasta (yht. 35 min.), hahmoista (yht. 53 min.) ja tehosteista (yht. 32 min.). Lisäksi mukana on toinen osa Brent Spiner ja Data -koosteesta (HD 8 min.), tribuutti säveltäjä Jerry Goldsmithille (20 min.), kooste paneelikeskustelusta (HD 13 min.), faktavideo aikamatkustuksesta (HD 3 min.), kansainvälisen avaruusaseman tervehdys (HD 9 min.) ja katsaus tosielämän SpaceShipOneen (HD 5 min.). (IJ)
12/06/2023

Traileri

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2024 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy