Yli 10 500 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Die Hard 2

Die Hard 2 - vain kuolleen ruumiini yli 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 1990Kesto: 123 minuuttia
Julkaisija: FS FilmKuva:
MPEG-4 AVC 2.35*
Ääniraita: DTS-HD MA 5.1
 
Ikäraja:
(11)
Kielletty alle 12-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 11 vuotta.
VET: 96777  

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (FS Film) ellei toisin mainita.

Elokuva

Die Hard 2 on help­po la­tis­taa en­simmäi­sen elo­ku­van suo­ra­vii­vai­sek­si toi­sin­nok­si, jos­sa ta­pah­tu­mat on siir­ret­ty lo­sin pil­ven­piirtäjästä len­to­kentäl­le Was­hing­to­niin.

Die Hard 2 on help­po la­tis­taa en­simmäi­sen elo­ku­van suo­ra­vii­vai­sek­si toi­sin­nok­si, jos­sa ta­pah­tu­mat on siir­ret­ty lo­sin pil­ven­piirtäjästä len­to­kentäl­le Was­hing­to­niin. Kieltämättä näin on­kin, mut­ta toi­min­ta syk­kii hy­vin ja ta­ri­na rul­laa näppäräs­ti — en­simmäi­sellä kat­so­mis­ker­ral­la jo­pa hie­man twis­ta­ten. Ta­ri­na osaa myös pitää McC­la­nen hy­vin, jo­pa jok­seen­kin pe­rus­tel­len, yk­sinäi­senä su­te­na, vaik­ka toi­min­taympä­ristö on huo­mat­ta­vas­ti aiem­paa laa­jem­pi ja ympä­rillä pal­jon enemmän ih­mi­siä.

Kuva

Kuva on asiallisen tarkka ja miellyttävän levollinen, vaikka ikä toki hieman painaakin vertailussa uusimpiin teräväpiirtoelokuviin. Jälki on kaikinpuolin hallittua ja huomattavasti aiempia DVD-versioita yksityiskohtaisempaa. Ääniraita on yllättävän yläpainotteinen ollakseen DTS, mutta hoitaa tästä huolimatta tehtävänsä kunnialla. Täydellinen toimintaraita tämä ei kuitenkaan ole.

Ääni

Ekstroissa hyvä ohjaajan kommenttiraita, mielenkiintoisia poistettuja kohtauksia (8 min.), making of (23 min.), tämän supistettu toisinto (4 min.), kooste Harlinin haastattelusta (7 min.), kooste pahiksista (7 min.), kooste moottorikelkkastuntista (4 min.), valaiseva kooste liukuhihnatappelun kuvaamisesta (8 min.), storyboardvertailu (3 min.), erikoistehosteiden kompositointi vaihe vaiheelta (2 min.), kuvaustilanteen ja lopputuloksen vertailu kolmelle eri otokselle (6 min.), teasereitä, trailereita ja tv-spotteja. Dokumentit tyytyvät pääosin mainostamaan elokuvaa, eivätkä erinäiset vertailut tarjoa juuri mitään uutta, mutta etenkin viimeinen poistettu kohtaus on mielenkiintoinen, joskin minimaalinen lisä tuttuun tarinaan. Ekstroja ei ole tekstitetty suomeksi. Lisäksi mukana ensimmäisen elokuvan teaseri ja neljännen elokuvan traileri.

Ekstrat

Ykkösosan tavoin tekstityksessä on tälläkin kertaa paljon kritisoitavaa: "janitor" käännetään siivoojaksi kun talonmies tai kiinteistöhuoltaja olisi ennemmän oikein, "ambush" vääntyy yllätyshyökkäykseksi kun kyse olisi väijytyksestä ja "receiver" menee sekin päälaelleen lähettimeksi kun kyse olisi vastaanottimesta. Silti hauskin on McClanen vastaus "I'm fresh out of chlorine", joka tässä suomennetaan muotoon "tulin juuri kloorivedestä" kun tarkoitus oli pissiä altaaseen silläkin uhalla että kloori on loppu. (IJ)
11/11/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2022 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy