Yli 10 400 arvostelua
Uusia arvosteluita tuon tuosta.
Kaikki parhaat.
Blu-ray

Gangs of New York

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: Blu-ray
 
Vuosi: 2002Kesto: 167 minuuttia
Julkaisija: DisneyKuva:
1080p 2.35*
Ääniraita: PCM5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 105682EAN: 8717418166878

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat julkaisijalle (Disney) ellei toisin mainita.

Elokuva

Oh­jaa­ja Mar­tin Scor­se­se ei ole kos­kaan kaih­ta­nut vä­ki­val­taa, kos­ka juu­ri sillä US of A syn­ny­tet­tiin ja siitä se tun­tuu myös edel­leen elävän.

Oh­jaa­ja Mar­tin Scor­se­se ei ole kos­kaan kaih­ta­nut vä­ki­val­taa, kos­ka juu­ri sillä US of A syn­ny­tet­tiin ja siitä se tun­tuu myös edel­leen elävän.
NYC vuon­na 1846: pik­ku­poi­ka nä­kee isänsä (Liam Nee­som) kuo­le­van hur­jan jen­gi­po­mon (ir­lan­ti­lai­sia vai­noa­va Da­niel Day-Lewis) kä­sissä. Kuu­si­tois­ta vuot­ta myö­hem­min hän (Leo­nar­do Di­Cap­rio) saa­puu kos­taa­maan.
Oh­jaa­jan hur­ja nä­ke­mys Man­hat­ta­nin syn­keästä men­nei­syy­destä on uniik­ki ja ata­vas­ti­nen pai­na­jai­su­ni, jol­lai­ses­ta ame­rik­ka­lai­set eivät his­to­rian­kir­jois­taan lue. Ra­sis­min se­li­tys sy­ve­nee, kun jo 150 vuot­ta sit­ten toi­set oli­vat toi­sia ame­rik­ka­lai­sem­pia. Tämän ty­ki­tyk­sen jäl­keen ei ih­met­te­le enää, että Ab­ra­ham Lin­coln mur­hat­tiin.
Me­no luul­ta­vas­ti rau­hoit­tui vuo­si­sa­dan vaih­tees­sa, kos­ka suo­ma­lais­siir­to­lais­ten pe­rin­ne ei ker­ro juu­ri­kaan vä­ki­val­las­ta. Ne­ga­tii­vi­set asiat to­sin kät­ket­tiin ka­teel­li­sil­ta ko­ti­maan su­ku­lai­sil­ta.

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on tarkka ja erottelukykyinen, jos sitä vertaa DVD:n aliasing-liikehdintään, joka vaivaa horisontaalisia pintoja. Muuten kuvaa ei BD-näkökulmasta voi pitää kaikkein parhaimpana. Valkoinen lumi tuntuu olevan ongelma.Tekstitys ei ole enää keltaista, mikä on hyvä muutos. Pakkaamaton ääniraita iskee luihin ja ytimiin. Ekstroihin on tallennettu DVD:ltä tutut: kommenttiraita, Discovery Channelin 35 min. dokumentti, U2:n musiikkivideo, 9 min. lavastuksista, 360 asteen retki lavasteihin, 8 min. vaatteista, 14 min. alueen historiasta, traileri ja tiiseri. Luc Santen intro Five Points –slummin saloihin ja alueen slangia faktaruutuina puuttuvat, mutta lisänä on 23 min. uusi dokumentti. Taustatiedot ovat tarpeen, sen verran mielenkiintoinen aihe on kyseessä. (PS)
13/10/2008

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2021 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy