Yli 10 300 arvostelua
Uusia arvosteluita lähes päivittäin.
Kaikki parhaat.
DVD

Tuomion päivä

The Reckoning 

Elokuva:
Kuva & Ääni:
Ekstrat:

Tekniset tiedot

Formaatti: DVD
 
Vuosi: 2003Kesto: 105 minuuttia
Julkaisija: FinnkinoKuva:
Anamorfinen 1.75
Ääniraita: Dolby Digital 5.1
 
Ikäraja:
(15)
Kielletty alle 16-vuotiailta. Ennen vuoden 2012 ikäraja­merkintä­uudistusta tämän julkaisun ikäraja oli 15 vuotta.
VET: 110659EAN: 6415018617869

© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu. Arvostelun yhteydessä esitettyjen kuvien oikeudet kuuluvat maahantuojalle ellei toisin mainita.

Elokuva

O­ma­peräi­nen ku­vaus teat­te­rin te­ho­kei­nois­ta ajal­ta en­nen jul­kis­ta sa­naa, jol­loin teat­te­ri kan­san­tai­tee­na vielä ky­ke­ni vai­kut­ta­maan ylei­seen mie­li­pi­tee­seen.

O­ma­peräi­nen ku­vaus teat­te­rin te­ho­kei­nois­ta ajal­ta en­nen jul­kis­ta sa­naa, jol­loin teat­te­ri kan­san­tai­tee­na vielä ky­ke­ni vai­kut­ta­maan ylei­seen mie­li­pi­tee­seen.
Isä Nic­ho­las (Paul Bet­ta­ny) jou­tuu jättämään am­mat­tin­sa avio­ri­kok­sen vuok­si. Pa­ko­mat­ka päät­tyy, kun Nic­ho­las lyöttäy­tyy liik­ku­van teat­te­ri­seu­rueen mat­kaan. Ryhmän joh­ta­ja Mar­tin (Wil­lem Da­foe) päättää esittää näy­telmän hil­jan ta­pah­tu­nees­ta ve­ri­teos­ta. Näy­telmän pro­vo­soi­va kä­si­kir­joi­tus säikäyttää myös pai­kal­li­sen väestön.
Paul Bet­ta­ny on il­meikäs tul­kin­nas­saan pa­pis­ta, jo­ka tais­te­lee to­tuu­den ja en­nen kaik­kea omien mo­raa­likä­si­tys­tensä puo­les­ta.
Jok­seen­kin tun­te­mat­to­man Mc­Gui­ga­nin hen­kilöoh­jaus on hal­lit­tua, jos­kin hä­nellä on käytössään har­vi­nai­sen upea ja mo­ni­puo­li­nen näyt­te­lijä­jouk­ko (Bet­ta­ny, Da­foe, Vin­cent Cas­sel, ja mo­der­nin teat­te­rin suur­ni­mi Si­mon Mc­Bur­ney).

Kuva, ääni & ekstrat

Kuva on laadukkaasti käsitelty ja värjätty siniseksi, mutta tarkkuudessa on toivomisen varaa. Alkuperäisestä kuvasuhteesta (2.28:1) saa tällä levyllä nauttia ainoastaan alkutekstien ja lisämateriaaleissa esiintyvien klippien ajan. Ääniraita jyrisee bottne-voittoisesti, vahva erittely puheen ja muun äänimaailman välillä on omaperäisen kuuloinen. Lisäksi nähdään mielenkiintoisia jaoteltuja haastatteluita (yhteensä 34 min.), kuvamateriaalia kameroiden takaa (9 min.), biografioita ja traileri. (VA)

Etsitkö tärppejä?

Jos pidät tästä elokuvasta saatat myös olla kiinnostunut näistä. Lisää samojen tekijöiden elokuvia löydät klikkaamalla tekijän nimeä edellä.
© Heinäpään Viestintä Oy ja MetaVisual Oy. Tämän arvostelun ja mediatiedostojen kopiointi on kielletty. Linkitys tälle sivulle on sallittu.
Toteutus:MetaVisual CMSSuunnittelu:MetaVisual OyMobiiliversioNormaaliversioKirjaudu sisään© 2000 - 2020 Heinäpään Viestintä Oy, MetaVisual Oy